Kalfsschnitzel met een gebakken ei

Kalfsschnitzel met een gebakken ei

Aanstaande maandag is het alweer Pasen. De één zal gaan brunchen, sommige zullen heerlijke gourmetten en anderen bereiden misschien een lekker diner, maar wat eigenlijk wel echt bij Pasen gegeten moet worden is een ei. Dat bracht mij dan ook op het idee om een kalfsschnitzel met een gebakken ei te gaan maken.

Van Peter’s Farm kreeg ik namelijk heerlijke en mooie kalfsschnitzels opgestuurd. Eerder maakte ik al met hun kalfsvlees Kalfsoesters a la mama en Hachee.

Peter’s Farm vindt dierenwelzijn, rust en vrijheid voor de kalveren erg belangrijk. Dit zie je dan ook terug in de kwaliteit en de smaak van het vlees. De kalveren leven in kuddes van ongeveer 60 kalveren samen. 

Het kalfsvlees van Peter’s Farm is te koop bij verschillende supermarkten, groothandels en speciaalzaken. Wil je meer weten over Peter’s Farm? Check dan even hun website

Ik vond het vlees echt heel mals. Je proeft dat het kwaliteit heeft. Ik besloot om de schnitzels te paneren en er dus een gebakken ei, met een klein beetje kaas, bovenop te doen. Dit was erg lekker. Daarbij serveerde ik een zelfgemaakte aardappelsalade.

Kalfsschnitzel met een gebakken ei – voor 2 personen  

Dit heb je nodig:

  • Voor de schnitzels
  • 2 ongepaneerde kalfsschnitzels

  • 1 ei, geklutst

  • 50 gram bloem

  • 100 gram paneermeel

  • Zout en peper

  • Voor het gebakken ei
  • 1 ei

  • 4 eetlepels geraspte jonge kaas

  • Zout en peper

  • Bieslook

  • Overig
  • Boter en olie om in te bakken

Zo maak je het:

  • Haal de ongepaneerde schnitzel eerst door de bloem, klop het overtollige bloem er vanaf. Vervolgens haal je de schnitzel door het ei laat het even boven het bokje uitdruipen en dan haal je hem door de paneermeel. Doe dit bij allebei de schnitzels.
  • Verwarm 2 koekenpannen op het vuur. Eén grote koekenpan waar de schnitzels in kunnen en 1 wat kleinere voor de eitjes. Verhit in de pan van de schnitzel een klontje boter en een eetlepel olijfolie en in de pan van de eieren een beetje olijfolie.
  • Breek de eitjes en bak ze in de koekenpan, strooi de geraspte kaas en bieslook er overheen. Zo kan de kaas nog een beetje smelten. Bak de schnitzels rondom mooi goudbruin en knapperig. Kalfsvlees is altijd snel gaar dus ik had 2 hele dunne en die waren met 4 á 5 minuten echt al gaar.
  • Serveer het eitje op de schnitzel en serveer met een groente of salade die je lekker vindt. Wij gingen voor huisgemaakte eiersalade.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Kalfsschnitzel met een gebakken ei | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.