Plaattaart met ei, spek en tomaat | Foodaholic.nl

Plaattaart met ei, spek en tomaat

Plaattaarten vind ik ideaal. Je hebt ze zo gemaakt en zijn ook nog eens heel erg lekker. Zo ook deze plaattaart met ei, spek en tomaat. Deze plaattaart is ook erg leuk om te serveren bij een brunch. Lekker in kleine stukjes snijden en daarna serveren. 

Wij eten het zelf graag met wat rucola of veldsla erbij of naast bijvoorbeeld een kommetje (tomaten)soep. Breek de eieren wel voorzichtig als je ze op de plaattaart gaat doen. Ze verspreiden zich anders heel snel over de plaattaart. 

Het is nu natuurlijk bijna Pasen en bij Pasen eten we graag een ei. Deze plaattaart is dus ook heel tof om met Pasen te serveren. Liever een andere plaattaart? Deze met brie en peer is ook erg lekker.

Plaattaart met ei, spek en tomaat

dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 2 eetlepels crème fraiche

  • 10 plakken ontbijtspek

  • 10 cherrytomaatjes

  • 3 eieren

  • geraspte jonge kaas

  • bieslook

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en smeer het in met de crème fraiche. Verdeel de plakjes ontbijtspek over de plaattaart.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes. Verdeel ook deze over de plaattaart. Breek dan de eieren, dit kan gewoon boven de plaattaart, maar doe het wel voorzichtig.
  • Strooi de geraspte kaas en bieslook naar smaak over de plaattaart en zet hem op een met bakpapier beklede bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Plaattaart met ei, spek en tomaat | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.