Plaattaart met ei, spek en tomaat | Foodaholic.nl

Plaattaart met ei, spek en tomaat

Plaattaarten vind ik ideaal. Je hebt ze zo gemaakt en zijn ook nog eens heel erg lekker. Zo ook deze plaattaart met ei, spek en tomaat. Deze plaattaart is ook erg leuk om te serveren bij een brunch. Lekker in kleine stukjes snijden en daarna serveren. 

Wij eten het zelf graag met wat rucola of veldsla erbij of naast bijvoorbeeld een kommetje (tomaten)soep. Breek de eieren wel voorzichtig als je ze op de plaattaart gaat doen. Ze verspreiden zich anders heel snel over de plaattaart. 

Het is nu natuurlijk bijna Pasen en bij Pasen eten we graag een ei. Deze plaattaart is dus ook heel tof om met Pasen te serveren.

Plaattaart met ei, spek en tomaat

dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 2 eetlepels crème fraiche

  • 10 plakken ontbijtspek

  • 10 cherrytomaatjes

  • 3 eieren

  • geraspte jonge kaas

  • bieslook

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en smeer het in met de crème fraiche. Verdeel de plakjes ontbijtspek over de plaattaart.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes. Verdeel ook deze over de plaattaart. Breek dan de eieren, dit kan gewoon boven de plaattaart, maar doe het wel voorzichtig.
  • Strooi de geraspte kaas en bieslook naar smaak over de plaattaart en zet hem op een met bakpapier beklede bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Plaattaart met ei, spek en tomaat | Foodaholic.nl

Tip: Ik gebruik zelf vaak dit of dit bladerdeeg. Die vind ik erg fijn voor plaattaarten.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Comments are closed.