Een trifle voor Pasen | Foodaholic.nl

Een trifle voor Pasen

We zouden het misschien in deze tijd bijna vergeten, maar over iets meer dan een week is het alweer Pasen. Ondanks dat Pasen er dit jaar anders uitziet dan andere jaren moeten we er samen toch het beste van maken. Dat betekent in de meeste gevallen toch lekker eten en het gezellig maken met je gezin of huisgenoten. Coop vroeg mij dan ook om een lekker Paasrecept met jullie te delen en dat doe ik natuurlijk graag. Ik ging dan ook op pad naar de Coop supermarkt om het paas assortiment te bekijken en zo ontstond een trifle voor Pasen. 

In eerste instantie was mijn bedoeling om een grote trifle te maken die je met elkaar zou kunnen delen. Echter is dat op dit moment niet zo handig en heb ik er 1 persoons varianten van gemaakt. Net zo lekker en wat ook heel leuk hieraan is, is dat je ook een potje voor iemand anders kan maken. Ken je dus iemand die het nu wat moeilijker heeft of veel alleen zit? Zet een lekker gevuld potje voor de deur en ook diegene kan meegenieten. Let hierbij natuurlijk wel op de hygiene en afstand. 

Ik moet bekennen dat de paas koekjes die ik in deze trifle gebruik echt mijn paas favoriet zijn, want als ik ze eenmaal in huis heb, moeten ze ook (snel) op. Ik combineerde de koekjes met cake en een crème van slagroom, mascarpone, lemon curd en verkruimelde paas bokkepootjes. Heerlijk! 

Mijn Pasen dit jaar

Zelf vieren wij dit jaar met zijn tweeën Pasen. Eerste paasdag met een lekkere huisgemaakte brunch, met vast ook deze trifle, en tweede paasdag gaan wij voor een borrelplank of een kaasfondue. Beide erg lekker en hier zijn we dan ook nog niet over uit. Weet jij al wat je met Pasen gaat maken?   

Daarnaast zorg ik, naast lekker eten, ook dat er deze dagen gezellig verse bloemen in huis staan en de tafel mooi gedekt is, mooie kleren aan en een make-upje op. Even videobellen met de familie en zo maken wij er toch mooie dagen van.  

Dan heb ik nog een tip! Haal je paasboodschappen deze week alvast in huis, het kan nu drukker zijn in de winkel dan normaal.

Een trifle voor Pasen – voor 2 personen 

Dit heb je nodig:

 • 4 plakken cake

 • 125 milliliter slagroom + 1 eetlepel kristalsuiker

 • 100 gram mascarpone

 • 10 merba spiegeleitjes (koekjes)

 • 1 eetlepel lemon curd + 2 theelepels voor bovenop

 • 4 paas bokkenpootjes

 • 6 witte chocolade paaseitjes

zo maak je het:

 • Snijd de cake in plakken en daarna in de vorm van jouw potjes.
 • Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng daar vervolgens de lemon curd en de mascarpone doorheen. Maak de bokkenpootjes fijn in de keukenmachine en meng de helft van de kruimels door het slagroommengsel.
 • Leg onderin elk potje een plak cake en doe daarop een dunne laag van het slagroommengsel. Leg dan rondom, in je potje, 5 spiegelei koekjes. Vul het rondje wat dan ontstaat met het mengsel van slagroom en leg daarop dan weer een plak cake.
 • Doe op de plak cake een laagje van het slagroommengsel. Daarover verdeel je een theelepel lemon curd en wat kruimels van de bokkenpootjes. Als laatste zet je er nog 3 paaseitjes bovenop.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Een trifle voor Pasen | Foodaholic.nl

Geen zin in deze trifle, maar wel op zoek naar een ander dessert? Dan is dit toetje met warme appel en bastognekoek ook een heel goed idee!

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.