Hachee van kalfsvlees | Foodaholic.nl

Hachee van kalfsvlees

Misschien had je het al in het bericht over de winactie gelezen of op Instagram gezien, maar ook deze maand had ik weer heerlijk kalfsvlees gekregen van Peter’s Farm. Nu we nog steeds in het begin van 2020 zitten letten veel mensen nog op hun eetgedrag. Gezondere maaltijden staan vaker op ‘t menu. Ik vind het zelf erg belangrijk dat wanneer ik een goede maaltijd bereid het ook van goede kwaliteit is. Het kalfsvlees van Peter’s Farm is dat zeker. Voor dit recept van hachee van kalfsvlees gebruikte ik de kalfslappen en wat een heerlijk zacht, mals vlees werd het. 

Peter’s Farm vindt dierenwelzijn, rust en vrijheid voor de kalveren erg belangrijk. Dit zie je dan ook terug in de kwaliteit en de smaak van het vlees. De kalveren leven in kuddes van ongeveer 60 kalveren samen.Het kalfsvlees van Peter’s Farm is te koop bij verschillende supermarkten, groothandels en speciaalzaken. Wil je meer weten over Peter’s Farm? Check dan even hun website.

Even terug naar de hachee. Ik vind dat echt een heerlijke maaltijd op een winterse dag. Ik eet het, het liefst met rode kool en aardappelpuree, maar je kan het bij heel veel verschillende groenten eten. 

Hachee met kalfsvlees

Dit heb je nodig:

 • 1 kilo kalfslappen
 • 6 uien
 • 2 eetlepels bloem
 • 2 plakken ontbijtkoek
 • 80 gram boter
 • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel appelstroop
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 1,5 liter runderbouillon
 • 3 laurierblaadjes
 • zout en peper

Zo maak je het:

 1. Peper en zout het vlees en meng het met de bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom aan.
 2. Snijd de uien in halve ringen en doe samen met suiker, appelstroop en ketjap bij het vlees. Bak dit even mee.
 3. Doe de bouillon in de pan erbij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en zet de deksel schuin op de pan. Laat het vlees 2,5 uur sudderen. Roer regelmatig even goed door.
 4. Na die 2,5 uur verkruimel je de ontbijtkoek erin en laat dit nog even een half uurtje mee sudderen. 

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Hachee van kalfsvlees | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Hachee van kalfsvlees - Pinterest | Foodaholic.nl

Eerder plaatste ik zelf al eens het recept voor hachee op mijn blog, deze is niet met kalfsvlees.

Reacties zijn gesloten.