Kalfsoesters a la mama | Foodaholic.nl

Kalfsoesters a la mama

Ik hoef het niet te vertellen, want voor iedereen is het wel duidelijk. Kerst staat weer voor de deur. Om mij heen zie ik iedereen al weer druk met het kerstmenu. Kerst draait natuurlijk vooral om het gezellig samen zijn. Ik ben dan ook iemand die niet al te ingewikkeld wil koken, want dan sta je het grootste gedeelte in de keuken en ben je niet gezellig samen.

De kerstrecepten die ik deel zijn dan ook gemakkelijk te maken. Deze kalfsoesters a la mama eten wij al heel lang. Zo fijn als een gerecht ook mooie herinneringen met zich meebrengt. Toen Peter’s Farm mij voor een samenwerking vroeg wist ik dan ook gelijk dat ik deze kalfsoesters wilde gaan maken.

Peter’s Farm vindt dierenwelzijn, rust en vrijheid voor de kalveren erg belangrijk. Dit zie je dan ook terug in de kwaliteit en de smaak van het vlees. De kalveren leven in kuddes van ongeveer 60 kalveren samen.

Het kalfsvlees van Peter’s Farm is te koop bij verschillende supermarkten, groothandels en speciaalzaken. Wil je meer weten over Peter’s Farm? Check dan even hun website.

Ik vond het vlees echt heel mals. Je proeft dat het kwaliteit heeft. Het is lekker om bij de kalfsoesters a la mama wat groenten en iets van aardappel te serveren. Wij gingen voor haricot verts, worteltjes en aardappel gratin.

Kalfsoesters a la mama

dit heb je nodig:

 • 8 stukken kalfsoester (samen ongeveer 500 gram)

 • 100 gram hamplakjes

 • 200 gram boter

 • 8 eetlepels bloem

 • 250 gram champignons

 • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

 • 4 eetlepels maizena

 • 0,5 liter groentebouillon

 • zout en peper

zo maak je het:

 • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de ham ook in reepjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.
 • Verwarm de helft van de boter in een hapjespan. Strooi de bloem over het vlees en bak dit niet te snel gaar en mooi van kleur aan beide kanten. Neem dan het vlees uit de pan.
 • Verwarm de rest van de boter in diezelfde pan. Doe daar de champignons, peterselie en de ham in. Bak het, terwijl je het geregeld omschept, goed door.
 • Roer de maizena met wat bouillon tot een papje. Giet de rest van de bouillon bij het vlees. Laat het koken en vervolgens binden met het maizena papje.
 • Roer het geheel goed door en leg het vlees in de saus, laat het daarin nog 5 tot 10 minuten stoven. Proef het saus en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Kalfsoesters a la mama | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.