Gevuld stokbrood | Foodaholic.nl

Gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood is een lekker brood en makkelijk brood om te maken. Mijn moeder maakte het vroeger regelmatig en ook nu eten Nick en ik het graag. Het is lekker bij een kommetje soep of bijvoorbeeld met een salade, maar ook zonder iets erbij vult het al goed.

Bij ons thuis bleef er vaak nog een stukje over en dan was het altijd de vraag wie er het snelst, Jolanda of ik, de spek met gesmolten kaas te pakken had. Dat vonden wij namelijk altijd erg lekker om zo op te eten.

Ik zelf breng het gevuld stokbrood vaak alleen met een uitje, knoflook, peper en zout op smaak, maar je kan natuurlijk van alles toevoegen om er extra smaak bij te krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sambal of Italiaanse kruiden.

Gevuld stokbrood | Foodaholic.nl

Voor 2 gevulde stokbroden

Dit heb je nodig:

  • 2 stokbroden
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gram dunne plakjes gerookt ontbijtspek
  • 3 grote plakken kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Haal de schil van het sjalotje en snijd hem in kleine stukjes. Pel de knoflook en pers deze fijn (of snijd ook in kleine stukjes).
  3. Doe wat olijfolie in de pan fruit de ui en knoflook aan en rul het gehakt. Breng op smaak met wat zout en peper. Let wel op, het gehakt moet nog niet helemaal droog zijn! Bak dus niet te hard.
  4. Snijd de stokbroden in en zorg dat je de vulling eruit haalt. Schep dan het gehaktmengsel erin. Leg daarbovenop allemaal plakjes ontbijtspek. Snijd de kaas in plakjes en verdeel deze ook over het brood.
  5. Zet de broden op een met bakpapier beklede bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat ze zo’n 10 minuutjes bakken. (Totdat de kaas mooi gesmolten is). Daarna zijn ze klaar om lekker gegeten te worden!

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Gevuld stokbrood | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*