Gevuld stokbrood | Foodaholic.nl

Gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood is een lekker brood om te maken. Heerlijk voor bij de soep of om gewoon tussen de middag te eten. Mijn moeder maakte dit weleens en ik vind het erg lekker. Vandaar dat wij nu graag het recept met jullie delen. Wel heb ik er een beetje mijn eigen twist aan gegeven natuurlijk.

Voor 2 gevulde stokbroden

Dit heb je nodig:

  • 2 stokbroden
  • 400 gram rundergehakt
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 100 gram dunne plakjes gerookt ontbijtspek
  • 3 grote plakken kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Haal de schil van de ui en snijd hem in kleine stukjes. Pel de knoflook en pers deze fijn (of snijd ook in kleine stukjes). Was de tomaatjes en snijd deze in vieren.
  3. Doe wat olijfolie in de pan en rul de gehakt. Doe de knoflook, sjalot, Italiaanse kruiden, zout en peper erbij en bak dit samen nog even. Voeg als laatste ook de tomaatjes toe en zorg dat alles goed door elkaar zit. Let wel op, het gehakt moet nog niet helemaal droog zijn! Bak dus niet te hard.
  4. Snijd de stokbroden in en zorg dat je de vulling eruit haalt. Schep dan het gehaktmengsel erin. Leg daarbovenop allemaal plakjes ontbijtspek. Snijd de kaas in plakjes en verdeel deze ook over het brood.
  5. Zet de broden op een met bakpapier beklede bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat ze zo’n 10 minuutjes bakken. (Totdat de kaas mooi gesmolten is). Daarna zijn ze klaar om lekker gegeten te worden!

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Ziet er lekker uit zeg! En ook lekker makkelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*