Broodje grillworst

Vlakbij ons huis zit een kippenboer en deze verkoopt echt heerlijke grillworst. Je kan dan kiezen uit een varkens-/ of kippengrillworst en dan met of zonder kaas. Nadat wij eerder al eens zo’n worst als hapje hadden meegenomen bedachten wij dat deze worst vast ook heel lekker op een broodje zou zijn en dus maakten wij een broodje grillworst.

Voor 1 broodje

Dit heb je nodig:

 • een hard broodje naar keuze
 • een stuk grillworst met kaas
 • komkommer
 • Ijsbergsla
 • Chilisaus

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als de oven is verwarmd stop je de grillworst erin en verwarm je hem zo’n 10 minuten.
 2. Snijd ondertussen de komkommer door de helft en haal het kontje van 1 helft af. Snijd hem daarna over de lengte nogmaals doormidden. Zo kan je met de kaasschaaf mooie lange plakken komkommer maken. Maak voor je broodje 3 lange plakken komkommer. Leg deze alvast op het broodje.
 3. Leg daar een laagje ijsbergsla op.
 4. Als de grillworst goed warm is snijd je deze is lekkere plakken en leg je ze op de komkommer.
 5. Doe er dan als laatste nog een klein beetje chilisaus bovenop.

Geniet ervan!

Broodje grillworst | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

 1. Als je stiekem moet genieten van een broodje, doe je het niet goed. En waarom is dit ideaal in het weekend? Grillworst is niks mis mee. Dat kun je rustig elke dag eten. Maar als jij grillworst echt ongezond vind, waarom eet je het dan?

  • Daniëlle

   Beste Ad, als je de blog goed leest vind je hier niks over terug. Er staat nergens dat grillworst ongezond is. Ik geniet er juist erg van en aangezien ik doordeweeks geen tijd heb om een broodje af te bakken, de grillworst te verwarmen etc. Vind ik het perfect voor het weekend! Daarnaast ben je natuurlijk niet verplicht om mijn blog te bezoeken als ‘t je irriteert. Ik wens je een goed weekend!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*