Tomaat- basilicumsoep | Foodaholic.nl

Tomaat- basilicumsoep

Tomatensoep, zoals jullie weten ben ik daar gek op. Toen ik een tijdje terug het kookboek ‘Favorieten van La Place‘ kreeg besloot ik dan ook om daar de tomaat- basilicumsoep uit te gaan maknn.

In dit kookboek van La Place vind je dus al hun favorieten. Ik moet zeggen dat ik veel recepten in dit boek wel zou willen maken. Ik herinner mij vooral van de La Place dat wij daar met mijn moeder weleens gingen lunchen tijdens het shoppen. Helaas zijn er heel wat vestigingen verdwenen, maar met dit kookboek maken we de gerechten dus thuis ook gemakkelijk klaar.

Tomaat- basilicumsoep | Foodaholic.nl

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Na een welkom, een uitleg over de lekkerste ingrediënten en keukenhulpjes geeft het boek je nog wat tips & trucs. Na de tips & trucks komen de ontbijt recepten, de lunch recepten, de diner recepten en ook nog wat zoete recepten.

De recepten die ik verder uit dit boek sowieso wel een keer wil gaan proberen zijn; Eggs Benedict met Hollandaisesaus, Focaccia met tonijnsalade, de Marokkaanse hamburger en de Griekse appeltaartjes.

Om het boek uit te proberen maakte ik deze soep en wij zijn fan. Sinds wij het boek hebben, hebben wij deze soep al een aantal keer gegeten. Dit ook, omdat hij gemakkelijk te maken is (net zoals alle recepten in dit boek) ideaal dus om te mealpreppen voor een lunch of om ‘s avonds te eten na een lange werkdag.

Ga jij weleens naar de La Place? Wat is jouw favoriet bij hun?

Tomaat- basilicumsoep

Dit heb je nodig:

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 600 gram tomaten

  • 10 gram basilicum

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 0,5 eetlepel fijne kristalsuiker

  • 850 gram passata di pomodoro

  • 140 milliliter kookroom

  • fijn zeezout en peper

Zo maak je het:

  • Pel de ui en knoflook en snijd grof. Snijd de tomaat in vieren. Haal de blaadjes van de basilicumsteeltjes en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg de tomaat en de suiker toe en bak nog even 1 minuut. Voeg de passata en 600 milliliter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes 20 minuten koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Voeg de kookroom en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.

Geniet ervan!

Tomaat- basilicumsoep | Foodaholic.nl

Liefs, Daniëlle

Ik gebruik voor deze blogpost een product wat ik gekregen heb. Dit verandert niks aan mijn mening. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.