Tosti met kaas, kipfilet, pindakaas en sambal | Foodaholic.nl

Tosti met kaas, kipfilet, pindakaas en sambal

Toen ik voor het eerst een tosti met pindakaas op een menukaart zag staan betwijfelde ik of ik het wat zou vinden. Hoewel ik gek ben op pindakaas, maar nadat ik het probeerde ben ik fan. Ik maakte er dan ook deze tosti met kaas, kipfilet, pindakaas en sambal mee.

Als extra ingrediënt deed ik er ook nog gefrituurde uitjes op. Nogmaals, ik begrijp als je echt denkt ik sla even over, maar dat ik precies wat je niet moet doen. Hoe je niet van sambal? Dan doe je er iets minder op of laat je het weg, maar dat laatste is wel zonde van de smaak.

Tosti met kaas, kipfilet, pindakaas en sambal – voor 1 tosti

Dit heb je nodig:

  • 2 sneetjes brood, ik gebruikte wit vloerbrood

  • 2 plakken jonge kaas

  • 2 plakken kipfilet

  • 1/2 eetlepel pindakaas

  • 1 theelepel sambal badjak

  • Gefrituurde uitjes

Zo maak je het:

  • Smeer 1 snee brood in met pindakaas en smeer de andere snee in met sambal. Leg op allebei een plak kaas en een plak kipfilet, verdeel over 1 snee wat gefrituurde uitjes en doe ze dan op elkaar.
  • Verwarm een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin de tosti rondom goudbruin en totdat de kaas goed gesmolten is. Zelf zet ik het vuur vaak niet te hard en doe ik een deksel op de pan.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Tosti met kaas, kipfilet, pindakaas en sambal | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Liever een andere tosti? Deze van Turks brood met Zeeuws spek is ook echt een aanrader.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.