Salade met meloen, geitenkaas en rauwe ham | Foodaholic.nl

Salade met meloen, geitenkaas en rauwe ham

Meloen en rauwe ham is als je het mij vraagt een gouden combi. Ik wilde er een salade mee maken en zo ontstond deze salade met meloen, geitenkaas en rauwe ham. Heerlijk als avondeten, maar ook als lunch kan dit prima. Lekker ook om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick of naar je werk.

Ik ben zelf, zoals jullie weten, gek op geitenkaas, maar mocht je dat nou niet zijn kan je het in deze salade ook prima vervangen door mozzarella. Die is iets zachter van smaak, maar past ook prima bij de andere ingrediënten.

Dit heb je nodig:

  • 80 gram veldsla

  • 1/2 galia meloen, in stukjes gesneden

  • 80 gram serranoham, in stukjes

  • 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

  • Pompoenpitten, ongeveer een handvol

  • Balsamico, naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe de veldsla samen met de meloen, de serranoham, pompoenpitten en geitenkaas in een kom. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel een klein meeste balsamico dressing over de salade en verdeel dan de salade over 2 borden.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Liever een andere salade met geitenkaas? Dan is deze salade met lauwwarme geitenkaas misschien wel een goede! Die is namelijk ook erg lekker.

Bewaar dit recept voor een salade met meloen, geitenkaas en rauwe ham op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.