Glutenvrije appelbeignets | Foodaholic.nl

Glutenvrije appelbeignets

Met oud & nieuw in aantocht werd het toch wel tijd dat wij daar een recept voor zouden gaan posten. Vorig jaar postten wij de appelbeignets zoals wij ze van kleins af aan eten binnen de familie. Heerlijk! Nu Daniëlle glutenvrij moet eten wilden wij graag glutenvrije appelbeignets vinden die er toch op zouden lijken en yes! Dat is gelukt.

Dit heb je nodig:

  • 125 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (wij gebruikten doves farm)
  • 125 ml melk
  • een snufje zout
  • 2 eieren
  • 4 appels (wij gebruikten goudreinet)
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • wat kaneel
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Klop de melk met de eieren schuimig. Voeg de zout, de vanillesuiker en 2 eetlepels suiker toe. Roer dit er even goed doorheen en voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en meng dit tot een gladde massa.
  2. Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels daarna in “dikke” plakken. Althans, dik genoeg dat ze niet breken.
    Strooi wat suiker en kaneel over de plakken appel. 
  3. Verwarm in een frituurpan of in een grote wok/ hapjespan de fles zonnebloemolie.
  4. Haal de schijfjes appel door het deeg en frituur ze totdat ze mooi goudbruin zijn in de pan. (Let op, het kan erg spetteren)
  5. Laat ze als je ze uit de frituur haalt even in de vergiet (waar keukenpapier in ligt) uitlekken, zo kan de olie die er misschien is ingetrokken nog uit.
  6. Bestrooi lekker met wat poedersuiker en geniet!
    (De appelbeignets blijven zo’n 5 dagen lekker in de koelkast, je kan ze gewoon in de magnetron iets verwarmen).

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*