Glutenvrije Luikse wafels | Foodaholic.nl

Glutenvrije Luikse wafels

Goed, voor veel mensen staat het begin van het nieuwe jaar in het teken van afvallen, gezond eten en letten op de vele suikers. Voor hen zijn deze glutenvrije Luikse wafels dan even niet geschikt…  Mijn goede voornemen is om vooral te blijven genieten van al het lekkere eten en ik zorg zelf natuurlijk voor een goede balans tussen gezond eten en af en toe wat te snoepen.. 

Aangezien ik van mijn schoonouders een wafelijzer voor mijn verjaardag had gekregen wilde ik graag wafels maken en jammie, wat waren ze goed gelukt! Op instagram en facebook kreeg ik er meerdere vragen over, vandaar dat hij vandaag als een extra post online is gekomen!

Wafels kan je met verschillende toppings eten, dus doe er op wat je lekker vindt (vers fruit, slagroom, nootjes, nutella) en geniet ervan!

Dit heb je nodig:

 • 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte doves farm)
 • 2 eetlepels kandij-/ parelsuiker
 • 100 gram zachte roomboter
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eieren
 • 100 ml melk
 • 100 gram kristalsuiker
 • snufje zout

Zo maak je het:

 1. Mix de kristalsuiker, de vanillesuiker en de boter door elkaar. Wanneer het gemengd is voeg je de eieren 1 voor 1 toe.
 2. Zet de melk even 10 seconden in de magnetron en giet het daarna bij het mengsel. Mix dit weer even goed door elkaar.
 3. Voeg vervolgens het snufje zout en beetje bij beetje de bloem toe en mix het geheel ongeveer 5 minuten op de hoogste stand.
 4. Roer vervolgens met een lepel de kandij-/parelsuiker erdoor.
 5. Verwarm het wafelijzer. Mijn wafelijzer heeft 5 standen, ik zette hem tussen de 3 en de 4.
 6. Vet het wafelijzer in met wat boter.Schep met een juslepel een schep beslag op het wafelijzer en doe hem dicht.
 7. Houd het wafelijzer gedurende 4 minuten dicht, als de wafels mooi gekleurd zijn, zijn ze klaar. Zo niet verlengen met een minuut en kijken of ze dan goed zijn. 
 8. De randjes van Luikse wafels blijven vaak wat bleekjes, maar dat hoort! Nu de topping erop die jij lekker vindt en genieten maar!

Geniet ervan!

Glutenvrije Luikse wafels | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*