Appelbeignets | Foodaholic.nl

Appelbeignets

Vandaag komt er een extra recept online. Dit recept konden wij namelijk niet overslaan met oud & nieuw in het vooruitzicht.  Deze appelbeignets maakten onze oma’s vroeger altijd en stiekem vinden wij dit nog steeds de allerlekkerste appelbeignets!

Dit heb je nodig:

  • 1 pak zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 tot 1,5 flesje bier
  • 6 goudrenetten
  • kaneelsuiker
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Mix het pak zelfrijzend bakmeel, de eieren en het bier tot een mooi beslag. Als het een mooi beslag is, ga je verder met de appels.
  2. Schil de appels en haal het klokhuis er uit. Dit gaat het makkelijkst met een appelboor. Snijd vervolgens de appels in schijven (ongeveer 5 a 6 schijven per appel).
  3. Bestrooi de appelschijven met de kaneelsuiker.
  4. Verwarm in een wokpan de zonnebloemolie tot dat deze heet is. Je kan controleren of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te doen.
  5. Haal de appelschijven door het beslag en bak er een paar tegelijk in de pan. Draai ze na een paar minuten om.
  6. Als de appelbeignets mooi goudbruin zijn, zijn ze goed!

Geniet ervan! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*