Als we vroeger mochten kiezen wat we wilden eten, kozen we heel vaak voor pannenkoeken. Onze vader is echt de beste pannenkoekenbakker van ’t hele land. Hij maakt ze zo dun, dat je er bijna doorheen kan kijken. Jammie!
Vaak mochten we ook nog kiezen voor een extra garnering, zoals spek, kaas, appel of banaan. Onze moeder en wij zaten aan tafel en kregen de pannenkoek dan gelijk uit de pan op ons bord. Dat was echt genieten.
Pannenkoeken – voor ongeveer 4 personen
Dit heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 400 ml melk
- 2 eieren
- snufje zout
- boter om in te bakken
Zo maak je het:
- Zeef het zelfrijzend bakmeel. Dit voorkomt dat er klontjes in je beslag komen.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de melk, de eieren en het zout in een beslagkom en meng het met een garde tot een glad beslag.
- Verwarm een stukje roomboter in een koekenpan en doe een grote schep beslag in de kom. Draai een rondje met de pan, zodat het beslag zich verspreidt naar de rand van de koekenpan. Zet de koekenpan op laag vuur en wacht tot de bovenkant droog is. Als deze droog is, kan je hem omdraaien. Houd de onderkant in de gaten, zodat deze niet zwart wordt!
- Bestrooi de pannenkoek met stroop, poedersuiker, kaneel en kristalsuiker of jam.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!