Cheesecake met blauwe bessen | Foodaholic.nl

Cheesecake met blauwe bessen

Cheesecake… ik zou liegen als je mij ervoor wakker mocht maken, want heb liever dat je mij laat slapen, maar…. het komt wel in de buurt! Als ik ergens cheesecake zie moet ik het eigenlijk wel proeven, zo lekker vind ik het. Bij Koffie & Koffie hier in Ede hebben ze hele lekkere en wisselen ze ook af en toe met varianten. Zelf bakken doe ik eigenlijk te weinig, maar een tijdje terug bakte ik deze cheesecake met blauwe bessen oftewel de Blueberry cheesecake.

Voor een springvorm van 24 cm

Dit heb je nodig:

 • 150 gram Bastogne koeken
 • 70 gram gezouten roomboter
 • 200 gram kristalsuiker
 • 400 gram roomkaas naturel
 • 200 gram volle Franse kwark
 • 3 middelgrote eieren
 • 1 limoen
 • 150 gram verse blauwe bessen

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
 3. Verkruimel de Bastogne koekjes.
 4. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is voeg je de koekkruimels en 25 gram kristalsuiker toe.
 5. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en maak plat met de bolle kant van een lepel.
 6. Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Pers de limoen uit en meng het limoensap en de bessen erdoor en schep in de vorm. Bak de taart 40-45 min. in het midden van de oven.
 7. Draai de oven terug naar 100 ºC en laat de taart er nog ca. 25 min. zo staan.
 8. Draai de oven uit, zet het deurtje van de oven op een kiertje en laat de cheesecake in de oven afkoelen.
 9. Als hij is afgekoeld plaats je hem in de koelkast. Na een nacht in de koelkast is hij het lekkerst.

Geniet ervan!

Cheesecake met blauwe bessen | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.