Schnitzel met champignons, ui, spek en gesmolten kaas

Een gegratineerde schnitzel is vaak iets wat je in restaurants op de menukaart ziet staan. Het is erg gemakkelijk om thuis ook te maken. Ik deel dus graag mijn variant en dat is een schnitzel met champignons, ui, spek en gesmolten kaas. Lekker om te eten met bijvoorbeeld deze aardappelpartjes. Ik maakte ze met ongepaneerde schnitzels, maar wil je gewoon gepaneerde schnitzels kopen mag dat natuurlijk ook.

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 ongepaneerde schnitzels
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 8 champignons
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1/2 ui
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • boter om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Kluts het ei in een schaaltje. Haal de ongepaneerde schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Leg ze op een bord in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak de champignons schoon en snijd deze in partjes. Snijd de halve ui in halve ringen.
  4. Verhit wat boter en bak de champignons en de ui hierin. Bak in een andere pan de plakjes ontbijtspek lekker krokant.
  5. Dat kan gewoon afkoelen. Verhit in een andere koekenpan wat boter en bak de schnitzels hierin ongeveer 10 minuten. Houd wel in de gaten dat ze niet aanbranden.
  6. Doe de schnitzels in een ovenschaal. Leg op beide schnitzels 2 plakjes ontbijtspek en een laagje van het champignon- ui mengsel. Leg daaroverheen een plak kaas.
  7. Zet nog ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Schnitzel met champignons, ui, spek en gesmolten kaas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.