Hotspot: Koffie & Koffie in Ede

Nadat wij nog wat kleine spulletjes hebben geshopt in het centrum lopen wij Koffie & Koffie binnen. Zoals altijd is het er erg druk.
Het meisje achter de balie begroet ons vriendelijk en wijst ons de gereserveerde plaats aan. Wij hadden besloten om gezellig met onze moeder een tea special te doen. Je kan ook kiezen voor een high tea, maar die is pas vanaf 4 personen te reserveren.
Koffie&koffie-2Koffie&koffie-3

Terwijl wij zitten wordt de tafel gedekt met een super leuk servies.
De verschillende verse theesmaakjes worden neergezet en wij schenken vast een kopje thee in. Lekker! Ik houd van verse thee.
Dan worden de hapjes gebracht. “Wow, wat is het veel” is mijn eerste gedachte, gelijk gevolgd door “Wat ziet het er goed uit”. De etagères liggen vol met heerlijke dingen ik ben benieuwd wat het allemaal is.

Koffie&koffie-6

De eigenaar komt het vertellen. Hij is er zelf erg enthousiast over en terecht, want het ziet er fantastisch uit!
Qua hartige hapjes zijn het wraps met rauwe ham en quacamole, een broodje gemarineerde kip met kruidenkaas en sla en een broodje met pesto, parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Van alle belegde broodjes zijn er 2 per persoon!
Dan het zoete gedeelte een stukje appeltaart naturel, een stukje appeltaart met rozijnen, een stukje truffel chocoladetaart, een kleine worteltjestaart cupcake, cheesecake met aardbeiencompote en nog een stukje biscuit met caramel en chocolade. Veel hé?

Goed, wij waren benieuwd en zijn begonnen met de hartige etagère. Heerlijk! De eigenaar vertelde dat hij normaal altijd zalm doet i.p.v. kip, maar aangezien 2 van ons geen vis lusten had ik zonder vis gereserveerd. Alle broodjes waren erg lekker en goed van smaak!

Koffie&koffie-4

Op naar het zoete gedeelte! Koffie & Koffie staat bekend om hun lekkere taarten. Dat blijkt maar weer, want alles is lekker. Helaas kunnen wij niet alles op. Wij proberen het nog, maar nee… We moeten toch echt stoppen!

Koffie&koffie-5

Wat hebben wij genoten van alle heerlijke broodjes en taartjes. Als ik ga afrekenen vraag ik toch maar aan het meisje of ik de overgebleven taartjes mee mag nemen. Dat is geen probleem en ze stopt alles netjes in een doosje. Zo kan vriendlief ook nog een stukje taart proeven.

Ik ga binnenkort zeker weer terug naar Koffie & Koffie om eens lekker een kopje thee met een taartje te doen of om gewoon heerlijk te lunchen.

 

Reacties zijn gesloten.