Burger met blauwe kaas, serranoham en vijgenchutney | Foodaholic.nl

Burger met blauwe kaas, serranoham en vijgenchutney

Burgers.. ik vind het heerlijk als lunch of met wat friet erbij als avondeten. Zo heb ik al verschillende burgers op mijn site staan. Je kan er ook zo lekker mee variëren en zo ontstond ook deze burger met blauwe kaas, serranoham en vijgenchutney. Die smaken passen allemaal erg goed bij elkaar.

Zelf vind ik de meeste blauwe kazen net wat te sterk en om ze lekker te vinden combineer ik het vaak met iets van vlees of juist met iets zoets zoals vijgen of dadels. Bij deze burger zit zowel vlees als het zoete van de vijg. Ik ben dol op die combinatie. Qua blauwe kaas heb je natuurlijk ook wat verschil. Zelf gebruikte ik de gorgonzola dolce, een wat romigere blauwe kaas.

Burger met blauwe kaas, serranoham en vijgenchutney – voor 2 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 2 broodjes, ik gebruikte een desem bol van Menno

  • 2 black Angus burgers

  • 100 gram blauwe kaas

  • 4 plakken serranoham

  • 2 eetlepels vijgenchutney

  • 30 gram rucola

Zo maak je het:

  • Als je afbakbroodjes gebruikt kan je deze al van tevoren afbakken.
  • Snijd de blauwe kaas in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkst met een kaasmes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de plakjes serranoham knapperig. Leg ze vanuit de pan even op een keukenpapiertje.
  • Bak in een andere verwarmde koekenpan, met wat boter en/of olie, de hamburgers. Zelf bak ik ze eerst altijd rondom bruin op hoogvuur. Daarna zet ik het vuur wat zachter en bak ze dan nog ongeveer 4 minuten per kant.
  • Snijd de broodjes open en leg op de onderkant de rucola. Leg daarop de burgers met daarop de plakjes krokante serranoham. Doe daarop de blauwe kaas en verdeel per broodje ongeveer 1 eetlepel vijgenchutney over de kaas.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Burger met blauwe kaas, serranoham en vijgenchutney | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept voor een burger met blauwe kaas, serranoham en vijgenchutneyop Pinterest:

Burger met blauwe kaas, serranoham en vijgenchutney - Pinterest | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.