Kipvingers uit de airfryer | Foodaholic.nl

Kipvingers uit de airfryer

Ben je net als mij ook zo gek op lekkere snacks? Deze kipvingers uit de airfryer zijn niet moeilijk om te maken, maar wel erg lekker. Als je wel zin in hebt in zelfgemaakte hapjes, maar niet al te veel tijd kwijt wil zijn in de keuken is dit echt perfect. Ik heb ze gepaneerd in Doritos nacho cheese chips, maar je kan er ook voor kiezen om ze in andere tortilla chips te paneren.

Serveer de kipvingers bij een borrel. Ze staan namelijk erg leuk op een borrelplank. Of neem er lekker wat lekkere frietjes of een fijne salade bij. Dip ze in een lekkere saus bijvoorbeeld een goede knoflooksaus en dan is ‘t lekker genieten.

Dit heb je nodig:

  • 350 kipfilet in repen gesneden of kipfilethaasjes

  • 2 eieren

  • 100 gram tortilla chips, ik gebruikte nacho cheese

  • 50 gram bloem

  • knoflookpoeder

  • paprikapoeder

  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verkruimel de chips tot kruimels. Zelf doe ik dat met behulp van een keukenmachine. Doe de bloem op een bord. Kluts het ei en doe dat in een kom en doe ook de verkruimelde chips in een kom.
  • Kruid de kipfilet naar smaak met wat paprika- en knoflookpoeder. Bestrooi ook met zout en peper naar smaak. Haal vervolgens door de bloem, daarna door het geklutste ei en als laatste door de verkruimelde chips. Herhaal dit bij alle stukken kip.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden en verdeel de kipvingers door het mandje en bak ze in 9 minuten knapperig en gaar.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Kipvingers uit de airfryer | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept voor kipvingers uit de airfryer op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*