Toast met roerei en ontbijtspek | Foodaholic.nl

Toast met roerei en ontbijtspek

Je ochtend starten met een goed ontbijt is altijd een goed idee. Zelf heb ik alleen niet altijd zin om een uitgebreid ontbijt te gaan maken. Toch is deze toast met roerei en ontbijtspek niet veel werk en je hebt wel gelijk een goede maaltijd gegeten.

Manlief is overigens gek op zulke ontbijtjes en ook als lunch gaat dit er goed in. In het weekend maak ik dan vaak ook wel zoiets voor ons. Zo deelde ik ook al het recept van toast met roerei, champignons en truffelkaas. Die moet je eigenlijk ook echt een proberen.

Toast met roerei en ontbijtspek – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

 • 4 boterhammen
 • 4 eieren
 • 12 plakjes ontbijtspek
 • een klontje boter
 • 1 eetlepel melk
 • bieslook (naar smaak)
 • peper (naar smaak)

Zo maak je het:

 1. Rooster de boterhammen.
 2. Bak het ontbijtspek in een pan totdat het lekker knapperig is geworden. Ik verwarm altijd de pan op middelhoog vuur en bak dan de spek zonder extra vet. Na het bakken leg ik ze even op een bord met keukenpapier.
 3. Klop de eieren met de melk los in een kom. Voeg hier wat peper naar smaak aan toe.
  Smelt de boter in een pan. Zodra de boter is gesmolten voeg je de eieren toe. Blijf door het ei roeren totdat het gaar is. Dit is best snel.
 4. Beleg de boterham met de krokante plakjes ontbijtspek en het ei en strooi er nog wat bieslook overheen.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Toast met roerei en ontbijtspek | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.