De heerlijke Bojo Cheesecake van Miljuschka | Foodaholic.nl

De heerlijke Bojo Cheesecake van Miljuschka

De bojo Cheesecake, een recept uit het boek van Miljuschka. Veel mensen zullen bojo misschien niet kennen. Ik zelf maakte eens bojo voor mijn opa. Dat was toen best een beetje spannend, want kon ik voldoen aan de bojo die opa vanuit Suriname kende? Ja hoor, toen kwam het helemaal goed en dus moest het met dit recept ook wel goed komen toch?

Afgelopen weekend besloot mijn moeder deze cheesecake te gaan bakken, dus eigenlijk alle lof voor haar, want oef, hij was echt heel erg lekker. Als je niet van kokos of cassave houdt kan het zijn dat je hem niet lekker vindt. Maar bijna iedereen aan wie wij een stukje hebben gegeven vond hem heel erg lekker. Iemand zei zelfs: “Ik heb van je fan-tas-tische cheesecake gedroomd”. Dus Miljuschka heeft een fantastisch cheesecake recept gemaakt, waar veel mensen blij van zullen worden.

Voor een bakblik van 40x60cm, voor heel veel stukjes

Dit heb je nodig:

  • Voor de bojo:
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 2 tot 3 eetlepels rum
  • 150 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 kg geraspte cassave, te koop bij de toko
  • 200 gram geraspte kokos
  • 250 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 theelepels amandelessence
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  •  boter om het bakblik in te vetten
    Voor de cheesecakelaag:
  • 300 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 800 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 250 gram frambozen, bevroren

Zo maak je het:

  1. Bojo: Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Week in een bakje/ schaaltje de rozijnen in de rum, aangevuld met wat water. Zorg dat de rozijnen bedekt zijn.
  3. Smelt de boter op een laag vuur, au bain- marie of op een lage temperatuur in de magnetron.
  4. Meng daarna alle ingrediënten voor de bojo en roer het goed door. Zorg dat het goed is gemengd.
  5. Giet het beslag in het goed ingevette bakblik. Bak de cake 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Cheesecakelaag: Terwijl de bojo in de oven staat kan je alvast alle ingrediënten voor de cheesecakelaag mengen.
  7. Nadat de bojo gebakken is haal je de cake uit de oven en draai je de temperatuur van de oven terug naar 170 graden.
  8. Giet de cheesecakelaag op de cake en versier met de frambozen.
    Zet de cake weer in de oven en bak nog eens 40 minuten.
  9. Als de cake klaar is laat je hem eerst op het aanrecht afkoelen en vervolgens nog minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

4 Comments

  1. De term bojo is nieuw voor mij maar het klinkt goed en deze cheesecake ziet er echt heerlijk uit!

  2. Haha, was al zo benieuwd hiernaar! Lijkt me echt ontzettend lekker dit!

  3. Turgay

    Gecondenseerde melk moet 397 g zijn denk ik !
    alleen weet niet welke blik kokosmelk je gebruikt klein blik ? inhoud ?

    wil graag namelijk proberen klikt lekker foto top!

    • Daniëlle

      Hi Turqay,
      De blikjes gecondenseerde melk zijn inderdaad 397 gram en de blikjes kokosmelk zijn de blikjes van 400 milliliter.
      Veel plezier met het maken en eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*