Toast met roerei, truffelkaas en champignons | Foodaholic.nl

Toast met roerei, truffelkaas en champignons

Deze toast met roerei, truffelkaas en champignons besloten wij, Nick en ik, te maken als lunch en dat was zo’n succes dat we het recept graag met jullie delen. Je zou het ook prima kunnen eten als ontbijt, maar het is een flinke hap dus daar moet je dan wel rekening mee houden.

Zelf ben ik sowieso gek op truffelkaas, maar samen met de champignons en roerei was het al helemaal erg lekker. Het smelt dan heerlijk. Ik kocht de kaas bij de plaatselijke kaasboer. Het wordt namelijk niet overal verkocht. Mocht je geen truffelkaas kunnen vinden kan je natuurlijk ook een andere kaas gebruiken.

Toast met roerei, truffelkaas en champignons – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

 • 4 boterhammen, ik gebruikte spelt vloerbrood

 • 4 eieren

 • een eetlepel melk

 • peper en zout naar smaak

 • 200 gram champignons, in plakjes gesneden

 • truffelkaas, ik sneed ongeveer 12 plakken van het blok

 • 40 gram rucola

 • boter om in te bakken

Zo maak je het:

 • Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak hierin de champignons die je op smaak brengt met wat peper en zout. Rooster ondertussen de boterhammen in een broodrooster.
 • Kluts de eieren samen met de eetlepel melk. Verhit een klontje boter in een koekenpan en maak het roerei door het ei in de verwarmde pan te doen en continue te blijven roeren.
 • Beleg de geroosterde boterhammen met een laagje rucola, daarop een laag truffelkaas gevolgd door de champignons en sluit af met je roerei.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Toast met roerei, truffelkaas en champignons | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Geen zin in roerei? Ik heb ook een variant online staan met alleen champignons en kaas.

Bewaar het recept voor toast met roerei op Pinterest:

Toast met roerei, truffelkaas en champignons | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.