Broodje kip pesto met mozzarella en tomaat | Foodaholic.nl

Broodje kip pesto met mozzarella en tomaat

Nu Nick ook thuis werkt maak ik de lunch vaak net een tikkeltje specialer. Zo maakte ik pas dit broodje kip pesto met mozzarella en tomaat. Super lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. De kip pesto spread zou je zelfs al van te voren kunnen maken.

Zelf gebruikte ik 2 halve stokbroden voor dit recept, maar kies vooral voor het broodje wat jij lekker vindt. Werk je niet thuis, maar toch zin in dit broodje? Hij kan natuurlijk ook prima to-go, dus lekker in je lunchbox en meenemen maar.

Broodje kip pesto met mozzarella en tomaat – voor 2 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 2 afbakbroodjes

  • 2 kipfilets,
    heb je wat kleinere broodjes heb je aan 1 ook wel genoeg

  • 1 bol mozzarella

  • 4 tomaten

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • Pesto

  • Rucola

Zo maak je het:

  • Kook de kip in ongeveer 20 minuten gaar. Laat daarna even afkoelen. Pluk hem daarna met je vingers of met 2 vorken uit elkaar.
  • Bak de broodjes af zoals aangegeven staat op de verpakking. Als ze klaar zijn snijd je ze open.
  • Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Smeer de onderste helft van het broodje in met pesto. Meng daarna de geplukte kip met de Griekse yoghurt en ongeveer 1 eetlepel pesto.
  • Leg op het broodje een laagje rucola met daarop wat plakjes tomaat en mozzarella. Verdeel daarop wat van het kipmengsel.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Broodje kip pesto met mozzarella en tomaat | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een ander broodje? Misschien is is deze met ossenworst wel iets voor je? Of deze met ham en kruidenkaas?

Bewaar het recept op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*