Kleine saucijzenbroodjes uit de airfryer

De tijd van gezellige avondjes en veel visite komt er weer aan.
Ik vind het dan altijd leuk om saucijzenbroodjes te maken.
Wij hebben ze al in een grote variant op de site staan, maar nu maakte ik ze klein en deed ik ze in plaats van in de oven in de airfryer. Dat werkte erg goed!

Dit heb je nodig:
(voor 10 mini saucijzenbroodjes)
* 250 gram rundergehakt
* een eetlepel paneermeel
* 2 eieren
* 1 kleine ui, gesnipperd
* zout en peper
* een theelepel chilisaus
* 5 ontdooide plakjes bladerdeeg

Zo maak je het:
Meng het gehakt met 1 ei, de ui, het zout en peper, de paneermeel en de chilisaus totdat alles goed door elkaar zit.
Leg een strook gehakt net iets naast het midden van het bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg dicht en druk de rand aan met een vorkje.
Kluts het overgebleven ei en besmeer de saucijzenbroodjes hiermee.
Snijd ze doormidden. Nu heb je 10 kleine saucijzenbroodjes.

Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.

Geniet ervan!

saucijzenbroodjes-2

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste berichten van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief of volg ons op Facebook en/ of Instagram.

4 Comments

  1. Hoi!
    1 of 2 x 1 eetlepels paneermeel?
    Nog nooit chilisaus erin geprobeerd, maar wat een goed idee.
    Ik ga het uitproberen

    • Jolanda & DanielleNo Gravatar

      Oeps, het moest er inderdaad maar 1x staan! Bedankt, ik heb het gelijk even aangepast!

  2. MarijkeNo Gravatar

    Waar blijft de ui?

    • DaniëlleNo Gravatar

      Hi Marijke, goed dat je het zegt. Die was ik vergeten. De ui moet ook gewoon bij het gehakt. Hij staat nu goed in het recept.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge