Saucijzenbroodjes | Foodaholic.nl

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes… Iedereen kent ze wel! De een vindt ze lekker, de ander wat minder, maar wij zijn er dol op. Vooral op lekkere zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Jammie!!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel sambal
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en haal de plakjes los van elkaar. Leg ze op het aanrecht zodat ze wat kunnen ontdooien.
  2. Doe het gehakt in een kom. Snijd de ui in kleine stukjes, pers de knoflook fijn en doe dit dan samen met de sambal, 1 ei, het zout, de peper en het paneermeel bij het gehakt. Kneed de ingrediënten goed door elkaar.
  3. Pak een klein handje gehakt en rol daar een soort worstje van. Leg deze op een helft een velletje bladerdeeg. Klap de andere kant eroverheen, maak de randjes nat en druk deze met een vork aan.
  4. Klop het andere ei in een kopje/ schaaltje en smeer de bovenkant van het saucijzenbroodje ligt in met ei. Doe dit ook met het overige gehakt en bladerdeeg.
  5. Bak de saucijzenbroodjes vervolgens op 220 graden in ongeveer 20 a 25 minuten mooi goudbruin.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

4 Comments

  1. HannekeNo Gravatar

    Klinkt lekker! Wij maken ze zelf ook altijd. Ik vind persoonlijk rundergehakt het lekkerst want dat is iets steviger. Maar half om half gehakt lijkt inderdaad het meest ‘echt’. Verder gebruik ik behalve peper en sambal ook altijd nog een beetje mosterd, een klein uitje, nootmuskaat en cajunkruiden. Ook erg lekker! 🙂

    • FoodaholicNo Gravatar

      Lekker Hanneke! Wij gaan zeker eens die ingrediënten toevoegen om te proberen, altijd leuk om het eens op een andere manier te maken!

  2. Aah dit ziet er lekker uit.. Misschien dat ik die ook is een x ga maken 🙂

    • FoodaholicNo Gravatar

      Ze zijn ook net zo lekker als dat ze eruit zien. Zeker het proberen waard 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*