Makkelijke speculaas- appelflappen | Foodaholic.nl

Makkelijke speculaas- appelflappen

Krijg je visite en heb je zin om nog iets te maken, maar eigenlijk net iets te weinig tijd? Deze makkelijke speculaas- appelflappen zijn heel gemakkelijk te maken en snel klaar.Daarnaast ruikt je huis ook gelijk heerlijk naar de speculaas en appel.

Voor 4 flappen

Dit heb je nodig:

  • 4 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 2 appels, ik gebruikte goudreinet
  • rietsuiker
  • speculaaskruiden (ik gebruikte die van simply spices)
  • 1 ei
  • evt. een handvol gewelde rozijnen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes en voeg een kleine eetlepel speculaaskruiden en een kleine eetlepel suiker toe. Meng alles goed door elkaar. Als je er rozijnen in doet kan je deze er nu ook doorheen mengen.
  3. Leg op ieder velletje bladerdeeg in het midden een hoopje appel.
    Vouw de punten naar elkaar toe. Kluts het ei en smeer het bladerdeeg daarmee in. Bestrooi vervolgens met de suiker.
  4. Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.

Geniet ervan!

Makkelijke speculaas- appelflappen | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

4 Comments

  1. Wat een lekker idee om speculaaskruiden te combineren met appelflappen!

  2. Hanny

    Ik heb maar 1 appel gebruikt en dat was genoeg voor 6 flappen en heb eigen merk bladerdeeg van de Jumbo gebruikt… volgens mij zijn ze allemaal even groot … toch ? Nu nog 17 minuten wachten voor we kunnen aanvallen

    • Daniëlle

      De appels kunnen wel aardig qua grote verschillen, maar het bladerdeeg heeft inderdaad dezelfde grote. Soms zit er iets verschil in, maar dat is minimaal. Hopelijk smaken ze! Geniet ervan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*