Rookworstbroodjes | Foodaholic.nl

Rookworstbroodjes

Zoals een aantal van jullie wel zullen weten ben ik op dit moment als bloginsider voor Sofie en Jorit van Lekker en Simpel de philips airfryer aan het testen. Daarover komt later een uitgebreid verslag, maar voor nu wil ik al wel vast het recept voor deze rookworstbroodjes met jullie delen.

Voor 4 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 1 grote rookworst of 2 kleine rookworstjes
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 4 eetlepels zuurkool (goed uitgelekt)
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • mosterd
  • 1 ei

Zo maak je het:

  1. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  2. Snijd de rookworst in 2 stukken en snijd deze door de helft zodat je een platte onderkant krijgt. Wikkel de 4 stukken worst in het ontbijtspek.
  3. Pak voor ieder stuk worst een velletje bladerdeeg. Leg op het bladerdeeg aan de linkerkant, de eetlepel zuurkool. Doe daar dan wat mosterd op en leg dan daar weer de worst bovenop. Vouw het bladerdeeg om de worst heen en druk de kantjes wat aan met een vork.
  4. Kluts het ei en smeer de bovenkanten van de broodjes hiermee in.
  5. Verwarm de airfryer op 200 graden.
  6. Bak de broodjes in 8 minuten mooi goudbruin en knapperig.

Geniet ervan!

Rookworstbroodjes | Foodaholic.nl Rookworstbroodjes | Foodaholic.nl

Heb je geen airfryer? Dan kan je deze broodjes ook gewoon maken in de oven. Verwarm deze dan voor op 220 graden en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

7 Comments

  1. Ohhh dit lijkt me echt heel erg lekker! Fijne combinatie van smaken!

  2. Wat een heerlijk winters recept! Goed idee om de zuurkool ook in het broodje te verwerken. Heerlijk!

  3. Ohhh, dat ziet er goed uit! Heerlijk zeg! Goed idee om het te combineren met de zuurkool. 🙂

  4. Sandra

    Ziet er heerlijk uit! Moet je de rookworst eerst wellen, of gaart hij tijdens het bakken?

  5. ook ideaal als hapje bij een borrelavond , in plakken snijden prikker erin en op tafel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*