zalmsalade voor op een toastje | Foodaholic.nl

zalmsalade voor op een toastje

Thuis, bij onze ouders, eten wij eigenlijk nooit vis. Onze vader lust het echt niet en hij vindt het ook nog eens enorm stinken. Onze moeder lust wel wat vis, hierdoor hebben wij het weleens kunnen proeven! Ik kan mij nog goed herinneren dat wij “vroeger” op vrijdagavond (koopavond) naar het centrum gingen en dan een lekker broodje bij “van Dam” gingen eten. Onze moeder nam dan vaak een bolletje zalmsalade en ik smikkelde daar dan vrolijk van mee. Het bleek dat deze zalmsalade voor op een toastje  heel makkelijk zelf te maken was. Nu maken wij hem heel af en toe, hij is lekker voor op een toastje en zo gemaakt!

Dit heb je nodig:

  • een blikje zalm
  • 2 kleine eetlepels mayonaise (kwark kan ook voor de gezondere variant)
  • een handvol, kleingesneden bieslook

Zo maak je het:

  1. Laat het vocht uit het blik lopen en doe de zalm in een bakje. Prak met een vork de zalm fijn.
  2. Doe de mayonaise of kwark erbij en prak dit erdoorheen. Is het nog te droog? Voeg dan wat extra mayonaise toe! Als laatste doe je de bieslook erbij. Meng het door de zalm.
  3. Erg lekker op een toastje, maar natuurlijk ook gewoon op een broodje of boterham!

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.