Kippenragout | Foodaholic.nl

Kippenragout

Vaak als mam kippensoep maakt, maakt ze ook lekker wat kippenragout. Ik vind ragout altijd erg lekker. Het kan natuurlijk als chique voorgerecht op een feestdag of bij een dinertje, maar ook als een makkelijk gerecht op een gewone dag, bij de lunch of als hoofdgerecht bij het diner.

Doordat je de bouillon van getrokken kip maakt zitten er ook nog goede bacteriën in, die normaal ook in de kippensoep zitten. Ook goed dus als je je niet zo lekker voelt.

Aantal: middelgrote pan kippenragout

Dit heb je nodig:

  • 1 uitje
  • 50 gram boter
  • 50 gram (glutenvrije) bloem
  • 1 kipfilet
  • 1 kippenpoot
  • anderhalf bouillonblokje
  • 250 gram champignons
  • wat blaadjes peterselie
  • scheut kookroom

Zo maak je het:

  1. Trek bouillon, ongeveer een uur, van de kippenpoot, kipfilet en met het bouillonblokje.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
  3. Smelt de boter in een pan. Uitje erbij doen en deze zachtjes bakken. Roer de bloem erdoor. Zo maak je een roux.
  4. Voeg goed roerend 750 ml van je kippenbouillon toe. Doe de champignons erbij. Kip in kleine stukjes snijden en toevoegen. Ook de peterselie klein maken en erbij doen. Voeg als laatste een goede scheut kookroom toe en laat het niet koken!
  5. Lekker op een geroosterde boterham of in een pasteitje

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

One Comment

  1. Pingback: Een kijkje in de keuken van.. Danielle (foodaholic.nl) - Great Little Kitchen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*