Wild van Wild

Wild van Wild

Nog niet zo lang geleden werd ik benaderd door Klaas, 1 van de 2 oprichters van Wild van Wild en hoewel ik nog niet heel vaak wild heb gegeten werd ik wel erg enthousiast van zijn mail. Niet veel later ontving ik een box vol met heerlijke wild producten. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en dus kon ik niet wachten om te gaan proeven.

Wat is Wild van Wild?

Na 9 jaar in de horeca te hebben gewerkt besloten 2 broers Wild van Wild op te zetten. Hun visie is om zoveel mogelijk te eten wat de natuur te bieden heeft en op die manier bij te dragen aan een natuurlijke balans, niet onnodig veel druk te leggen op het milieu en onnodig dierenleed in de bio-industrie tegen te gaan. Dat doen we door wild producten te maken die lekker, toegankelijk en makkelijk te bereiden zijn. Daarbij vinden we het heel belangrijk dat wild het hele jaar door wordt gegeten omdat het ook het hele jaar door wordt geschoten. Zo krijg je dus het eerlijkste en beste vlees wat er is.

De boxen:

Via de site kan je producten los bestellen, maar ook verschillende boxen. Zo hebben ze een BBQ pakket, een borrel pakket en een proef pakket. Die laatste was de box die ik had gekregen en dus kan ik jullie daar iets meer over vertellen. De producten die in deze box te vinden waren zijn:

 • Braadworst van Wild zwijn met IJ- bier
 • Käsekrainer van Wild zwijn
 • Mergues van Ree
 • Rilette van Wilde gans
 • Paté met cognac van Wild zwijn
 • Biefstuk van Edelhert
 • Pastrami van Wilde gans
 • Droge worst met venkel van Wild zwijn
 • Droge worst met groene peper van Wild zwijn
 • Droge worst met koriander en venkel van Wilde gans
 • Droge worst met chili van Edelhert
 • Rookworst van Wild zwijn
 • Grillworst van Wild zwijn
 • Grillworst met jalapeno en cheddar van Wild zwijn

De producten in de box zien er allemaal erg goed uit.

Wat vind ik er van?

Zoals ik eerder al aangaf eet ik niet zo vaak wild. Ik ben dus eerlijk als ik zeg dat ik aan sommige smaken misschien wel een beetje moest wennen, maar uiteindelijk heb ik van alles kunnen genieten.

Met de droge worsten, paté en grillworst met jalapeno en cheddar maakten wij een borrelplank. Mijn favoriete droge worst was de wild zwijn worst met venkel, maar ook de anderen waren zo op. De paté smeerden wij lekker op een broodje en toastje, die was erg goed. Hij is natuurlijk wel met alcohol dus daar moet je dan wel van houden. De grillworst met jalapeno en cheddar was een heerlijke worst alleen voor mij iets te pittig. De grillworsten haal je zelf nog door de kruiden en dan grill je hem nog even in de oven. De gewone grillworst aten wij later nog en die is echt heel erg lekker!

Wild van Wild | Foodaholic.nl

Mijn favoriete product was denk ik de käsekrainer van Wild zwijn. Een heerlijke worst gevuld met kaas. Wij aten hem op een broodje met Sriracha mayonaise en augurkjes.

De andere producten verwerkten wij allemaal in een gerecht voor het avondeten en wat Nick en ik steeds tegen elkaar zeiden was: “Je proeft dat het echt kwaliteit is”. Zoals jullie weten vind ik dat belangrijk als ik vlees of vis eet. Wij zullen zeker vaker producten bestellen bij Wild van Wild.

Hou jij van Wild?

Voor deze blogpost heb ik producten ontvangen van Wild van Wild. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. Zie mijn disclaimer voor meer informatie. 

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Op zoek naar een recept met vlees? Bekijk dan zeker dit recept voor kalfsoesters even. 

Reacties zijn gesloten.