Ontbijttaart met bastognekoek en limoen | Foodaholic.nl

Ontbijttaart met bastognekoek en limoen

Wakker worden en dan gelijk je dag starten met een stukje taart? Dat klinkt toch heerlijk. Je kan dan kiezen voor een stuk chocoladetaart, maar goed… hoe lekker ook, dat zou ik je niet adviseren. Deze ontbijttaart met bastognekoek en limoen is dan toch wat voedzamer en meer verantwoord. 

De bodem van havermout, dadel, boter en bastognekoek heeft een lekkere bite. De kwarklaag met limoen is lekker fris en dus heb je zo een heerlijke combi. 

Zelf maken wij de taart in een 20 cm springvorm. Hier kunnen wij met 2 personen, 3 dagen van eten. Zorg dat je hem dan afgedekt in de koelkast bewaard, zo blijft hij het lekkerst. 

Ik noem het natuurlijk wel een ontbijttaart, maar de taart kan je natuurlijk ook prima eten als een gezonder stukje taart bij je kopje koffie of thee. Het is maar net waar en wanneer jij er zin in hebt.

Ontbijttaart met bastognekoek en limoen – 6 punten

Dit heb je nodig:

  • Voor de bodem:
  • 40 gram havermout

  • 3 bastognekoeken

  • 5 medjoul dadels

  • 65 gram boter

  • Voor de kwarklaag
  • 500 gram magere vanillekwark

  • 200 gram zuivelspread light

  • Limoenrasp van 2 limoenen

  • Limoensap van 2 limoenen

  • 8 blaadjes gelatine

Zo maak je het:

  • Smelt de boter en doe de havermout, dadels en bastognekoeken in de keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn. Als de boter gesmolten is doe je die erbij en meng je het met de rest.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het mengsel voor de bodem op de bodem van het bakblik. Druk aan met een lepel. Als dit teveel plakt kan je een deegschaper of je hand gebruiken om het wat aan te drukken. Zet de bodem voor een half uurtje in de koelkast.
  • Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water totdat ze zacht zijn. Verwarm ze dan samen met 5 eetlepels van de limoensap totdat de gelatine is opgelost. Laat dat iets afkoelen, maar nog niet laten stollen.
  • Mix de kwark met de zuivelspread en mix ook de gesmolten gelatine erdoorheen. Spatel de limoenrasp er als laatste door en verdeel het mengsel dan over de bodem van de taart.
  • Laat de taart een nachtje in de koelkast staan en geniet er de volgende dag van tijdens het ontbijt.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk -> aan voor de nieuwsbrief of volg mij op Instagram en/of Facebook

Heb je iets van Foodaholic.nl gemaakt? Deel het dan op social media met de #foodaholicnl en tag mij in het bericht. 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*