Wentelteefjes met gekarameliseerde perzik | Foodaholic.nl

Wentelteefjes met gekarameliseerde perzik 

Ondertussen staan er heel veel variaties van wentelteefjes op mijn blog bijvoorbeeld die van suikerbrood met blauwe bessen, maar het is ook gewoon één van mijn favoriete gerechten. Deze wentelteefjes met gekarameliseerde perzik vielen ook erg goed in de smaak en dus deel ik graag dit recept met jullie. 

Ik vind zelf wentelteefjes echt een perfecte maaltijd om je dag mee te starten. Ik word er zelf in elk geval altijd heel erg blij van en zo heel veel werk is het nou ook weer niet. Het leuke aan wentelteefjes vind ik wel dat je ze eigenlijk over de hele dag kan eten. ‘s Morgens dus als ontbijt, ‘s middags als lunch of ‘s avonds als dessert. Misschien moet ik eens een dag alleen maar verschillende wentelteefjes gaan eten ;)…

Wentelteefjes met gekarameliseerde perzik – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

 • 6 boterhammen 

 • 1 ei 

 • 250 milliliter melk

 • 2 theelepels kaneel

 • klontje roomboter om in te bakken

 • Gekarameliseerde perzik
 • 30 gram roomboter

 • 75 gram bruine suiker

 • 20 ml maple syrup

 • 3 rijpe perziken 

 • Voor erbij:
 • Kwark of mascarpone met wat kaneel erdoor, slagroom en/of ijs.

Zo maak je het:

 • De perziken
 • Snijd de perziken in parten en verwijder de pit. Laat het klontje boter smelten en voeg de perziken toe. Bak deze even 5 minuten mee. Voeg dan de maple syrup en bruine suiker toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat nog 10 minuten opstaan. 
 • De wentelteefjes
 • Meng de melk, het ei en de kaneel in een kommetje. Haal de boterhammen daar doorheen en verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten mooi goudbruin. 
 • Serveer de wentelteefjes met wat kwark, mascarpone, slagroom of ijs naar keuze. Het kan allemaal en kies dus vooral wat jou lekker lijkt.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Wentelteefjes met gekarameliseerde perzik | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.