Sandwich met Burrata en pancetta  | Foodaholic.nl

Sandwich met Burrata en pancetta 

Toen Burrata net op kwam dacht ik, jawel.. daar heb je weer zo’n hype.. totdat ik het zelf had geprobeerd en ik ben sindsdien ook fan. Wij eten het vooral in een salade, op een pizza of bij de pasta, maar deze sandwich met Burrata en pancetta zal ook echt vaker op tafel komen.

Het zachte romige van de Burrata combineert heel goed met het zoute van de pancetta. Deze combi gebruiken wij ook regelmatig op een pizza. Die doet het namelijk gewoon altijd goed! Het knapperige, nootachtige van de rucola erbij en tada.. een feestje op je bord!

Sandwich met Burrata en pancetta – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 4 sneeën brood, ik gebruikte wit vloerbrood 

  • 150 gram Burrata 

  • 80 gram pancetta 

  • 1 tomaat

  • Rucola naar smaak

Zo maak je het:

  • Rooster het brood, haal de Burrata vast uit de koelkast én uit het vocht en bak ondertussen in een koekenpan de pancetta krokant. Laat deze daarna even uitlekken op een bordje met keukenpapier. 
  • Snijd de tomaat in plakjes. Beleg nu de 2 sneetjes brood met de Burrata. Leg daarop de krokant gebakken pancetta, tomaat en een handje rucola. Leg de andere boterhammen erop en hoppa.. je kan gaan genieten

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Sandwich met Burrata en pancetta | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een ander broodje met Burrata? Deze focaccia met Burrata en rauwe ham is voor mij echt een favoriet.

Reacties zijn gesloten.