een retro suikerspinmachine | Foodaholic.nl

Leuk voor in de keuken; een retro suikerspinmachine

Een suikerspin doet mij aan vroeger denken. Hoe leuk vond ik het toen als we op de kermis of bij een braderie een suikerspin kregen. Ik moet bekennen dat ik nu zo’n grote niet meer op zou kunnen zonder misselijk te worden, maar oh oh.. wat heb ik er van genoten. Ik vond het dan ook heel leuk toen ik van debestekeukenmachine.nl een retro suikerspinmachine mocht gaan testen.

Een retro suikerspinmachine | Foodaholic.nl

Testen maar

Als je eenmaal de doos open hebt is het niet moeilijk, je klikt hups.. de kom op de machine en dan is hij al klaar voor gebruik. Er zit ook een duidelijke handleiding bij en als je die gewoon goed volgt krijg je echt een mooie toef suikerspin. Ik had gele suiker voor het apparaat gekocht, maar het is super leuk dat dit er ook in veel verschillende kleuren is.

Als je het apparaat aan hebt wordt de binnenkant best warm, maar daar merk je eigenlijk tijdens het draaien van de suikerspin niks van. Zodra hij warm is kan het draaien beginnen. Dit gaat ook echt vlot en door de kom erbovenop zit de suikerspin ook niet overal. Nadien moet je hem wel even goed af laten koelen om hem schoon te maken (wat overigens ook heel gemakkelijk gaat).

Een retro suikerspinmachine | Foodaholic.nl

Leuk in een recept

Ik denk dat zo’n retro suikerspinmachine met kinderen sowieso een feestje is, maar suikerspin is ook super leuk om te gebruiken in gerechten of op bijvoorbeeld een drankje.

Zelf maakte ik er een dessert mee. Super simpel! Ik deed citroen merinque met citroenijs, blauwe bessen, slagroom en een toef suikerspin op een bordje. Hoe leuk ziet dat eruit? Die suikerspin maakt hem gelijk net even wat specialer.

Een retro suikerspinmachine | Foodaholic.nl

Ik heb de suikerspinmachine gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.