Gomma koekjes oftewel... heerlijke Surinaamse maizenakoekjes! | Foodaholic.nl

Gomma koekjes oftewel… heerlijke Surinaamse maizenakoekjes!

Gomma koekjes oftewel… heerlijke Surinaamse maizenakoekjes! Sommige Surinaamse restaurants of toko’s verkopen ze ook.

Ik heb deze koekjes voor het eerst voor een leerling gemaakt. Mijn moeder kwam toen op het idee aangezien deze leerling glutenvrij moest eten en de koekjes, zonder discodip, glutenvrij zijn.

Ik kwam er toen achter dat deze koekjes erg gemakkelijk te maken zijn en daarnaast ook nog eens erg lekker zijn. Misschien moeten sommige mensen even wennen aan de structuur, maar daarna zullen ze vast en zeker een tweede koekje pakken!

Voor 20 á 25 koekjes

Dit heb je nodig:

  • 200 gram maizena
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • suikermuisjes (discodip, niet gebruiken bij glutenvrij)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten, op de suikermuisjes, na in een grote kom. Het vormt een deeg dus gebruik de deeghaken.
  3. Draai balletjes van het deeg. (ca. 2 cm)
  4. Leg de balletje op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Druk ze met een vork wat platter en strooi er daarna wat suikermuisjes overheen.
  6. Zet ze in de oven voor 15 minuten en laat ze daarna afkoelen.

Geniet ervan!

Gomma koekjes oftewel... heerlijke Surinaamse maizenakoekjes! | Foodaholic.nl Gomma koekjes oftewel... heerlijke Surinaamse maizenakoekjes! | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

10 Comments

  1. LisanneNo Gravatar

    Wat een leuk recept! Ik vind dit soort koekjes heerlijk, dus ben benieuwd. Ze staan nu in de oven!

    • Jolanda & DanielleNo Gravatar

      Wat leuk! Wij zijn benieuwd of je ze lekker vindt!

    • LisanneNo Gravatar

      Oké, resultaat: lekker! Wel héél erg uitgelopen waardoor ik de koekjes van elkaar los moest snijden, maar dat kan ook erg goed aan mijn eigenwijsheid liggen… 20 gram maizena te weinig en grotere koekjes gemaakt dan dat de bedoeling was, haha. Maar de smaak is goed!

      • Jolanda & DanielleNo Gravatar

        Haha, mooi dat ze lekker waren. Waarschijnlijk waren ze dan inderdaad te groot. Maar als de smaak maar goed was!

  2. Deze vind ik zo lekker! De structuur is inderdaad apart maar dat vind ik er juist zo lekker aan 🙂

  3. Ik hoor altijd zoveel goeds over maizena koekjes. Snel eens proberen dus!

  4. Benieuwd naar dit recept. Top dat het glutenvrij is!

  5. RaholdNo Gravatar

    Ziet er heerlijk en uitdagend uit. Ga ik zeker proberen.

  6. KennethNo Gravatar

    Maïzena koekjes en gomma koekjes worden wel het zelfde gemaakt, maar zijn echt niet het zelfde soort koekje. Maïzena koekjes maak je met maïzena (maïs meel) en gomma koekjes daar vervang je de maïzena door gomma (cassave zetmeel) ik snap niet dat zoveel mensen dat verschil niet zien. Ik hoop dat je je verhaal wel gaat aanpassen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*