Marmercake | Foodaholic.nl

Marmercake

Het was alweer even geleden dat ik een cake had gebakken en dus had ik daar wel weer eens zin in. Het leek mij leuk om een marmercake te maken en dus ging ik daarmee aan de slag. De cake smaakte erg goed. Het leuke van een marmercake vind ik dat het “motiefje” altijd anders is.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het:

  1. Leg de boter een tijd voordat je de cake gaat maken uit de koelkast. Zo kan de boter wat zachter worden.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Vet het cakeblik (30 cm) in en bestuif het daarna met wat bloem!
  4. Mix de boter zacht en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg daarna de suiker, vanillesuiker en het zelfrijzend bakmeel toe.
Blijf mixen tot het een mooi glad en iets luchtig beslag is.
  5. Giet de helft van het beslag in het cakeblik. Doe bij de andere helft de cacaopoeder. Meng dat nog even goed door elkaar en giet het, als het goed gemengd is, boven op het lichte beslag. Ga er met een satéprikker doorheen om het marmer effect te krijgen. Niet te lang, want dan krijg je gewoon een lichtbruine cake.
  6. Zet het cakeblik op het rooster iets onder het midden in de oven. Indien mogelijk plaats een bakplaat boven de cake. Hierdoor wordt de cake minder bruin.
  7. Na 3 kwartier bakplaat uit de oven halen, de cake moet nu nog een half uurtje bakken.
  8. Controleer na dat half uur met een sateprikker of de cake gaar is. Als het stokje droog uit de cake komt is het goed.
  9. Laat de cake eerst even in het blik afkoelen. Daarna uit vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
  10. Als de cake helemaal is afgekoeld blijft hij een paar dagen lekker als je hem goed in aluminiumfolie inpakt!

Marmercake | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

5 Comments

  1. Heerlijk! I hou echt van marmercake, want een hele chocolade, is soms best machtig en een hele vanille is wat saai, dus dit is een perfecte middenweg! 🙂

  2. Cake is altijd een goed idee en dit is een nog veel beter idee! 😀

  3. Super leuk altijd die marmercake. Die van jou/jullie is goed gelukt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*