Geitenkaaskroketjes met pancetta | Foodaholic.nl

Geitenkaaskroketjes met pancetta

Tja… Volgens mij hoef ik jullie niet meer te vertellen hoe gek ik ben op geitenkaas. Ik was dan ook enorm blij met een stuk Old White kaas wat in de Foodybox zat. Old White is de geitenkaas van Old Amsterdam. Heerlijke oude geitenkaas met de knisperende rijpingskristallen die je van Old Amsterdam gewend bent. Lekker voor op een borrelplankje, maar ik wilde er graag iets anders mee maken en ging voor geitenkaaskroketjes met pancetta.

Dit heb je nodig:

 • Voor de vulling:
 • 100 gram boter
 • 120 gram bloem
 • 1 gesnipperde kleine ui
 • 1/2 theelepel kerriepoeder
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel tijm
 • 600 ml bouillon
 • 200 gram Old White geitenkaas
 • 150 gram pancetta
 • zout en peper
  Paneerlaag:
 • eiwit (ik gebruikte 4 eiwitten)
 • paneermeel
 • bloem
  Extra:
 • Zonnebloemolie om in te frituren

Zo maak je het:

 1. Smelt de boter in een pannetje en fruit de ui hierin aan. Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en de tijm toe. Voeg de bloem toe. Blijf goed roeren. Wanneer de roux een beetje zanderig aanvoelt is hij goed. Laat dit vervolgens wat afkoelen.
 2. Snijd de pancetta in kleine stukjes en rasp de kaas. Als de roux ik afgekoeld voeg je een deel van de hete bouillon toe. Roer dit door met een garde.
  Zet de pan weer op het vuur en voeg de rest van de bouillon toe. Voeg de kaas en pancetta toe en meng totdat het een stevig mengsel is. Giet dit mengsel in een ovenschaal en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Minimaal 2 uur.
 3. Als het volledig is afgekoeld kan je de spullen voor het paneren klaarzetten. Dus 1 bakje met bloem, 1 bakje met eiwit en 1 bakje met paneermeel.
 4. Vorm kroketjes van het kaasmengsel. Haal ze dan eerst door de bloem, daarna door het eiwit en dan door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Zo krijg je dubbel gepaneerde kroketjes. Je kan de kroketjes prima van tevoren maken en ze invriezen.
 5. Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan op het vuur. De olie wordt ongeveer 180 graden. Frituur de kroketjes in 5 minuten mooi goudbruin. (Als ze bevroren zijn ongeveer 8 minuten) Laat ze daarna even uitlekken op een keukenpapiertje.
 6. Serveer de kroketjes met een beetje chilisaus of gewoon met mosterd!

Geniet ervan!

Geitenkaaskroketjes met pancetta | Foodaholic.nl

Deze blogpost bevat een product wat ik opgestuurd heb gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.