Saucijzenbroodjes met een Italiaanse twist | Foodaholic.nl

Saucijzenbroodjes met een Italiaanse twist

Ik houd ervan om saucijzenbroodjes te maken. Je kan qua vulling best wel afwisselen en daardoor heb je soms net een super lekkere smaak te pakken. Bij deze saucijzenbroodjes moest ik een aan Italië denken. Ik gebruikte er dan ook wel een beetje Verstegen Italiaanse gehaktkruiden in. Deze zaten een tijdje terug in de Foodybox. Daarnaast voegde ik nog wat zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas toe.

Aantal: 6 saucijzenbroodjes

Dit heb je nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 300 gram half om half gehakt
  • 12 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels Verstegen Italiaanse gehaktkruiden
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eieren

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng het gehakt met 1 ei, de gehaktkruiden en de zongedroogde tomaatjes.
  4. Verdeel het gehakt in 6 stukken en maak er een soort worstjes van. Leg dit op 1 helft van het bladerdeeg. Bestrooi het gehakt met een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Vouw het bladerdeeg dicht en kluts het andere ei. Smeer hiermee de randjes in en duw aan met een vorkje.
  6. Smeer ook de bovenkant in met ei. Herhaal dit bij alle andere velletjes bladerdeeg.
  7. Zet in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten. Totdat het bladerdeeg mooi knapperig en goudbruin is.

Geniet ervan! 

Saucijzenbroodjes met een Italiaanse twist | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″]

Reacties zijn gesloten.