Salade met pancetta, peer en manchego | Foodaholic.nl

Salade met peer, pancetta en manchego

Wat ik zo leuk vind aan salades is dat je er eindeloos mee kan variëren. Soms pakt dat goed uit en soms iets minder goed. Bij deze salade met peer, pancetta en manchego pakte het zo goed uit en dan wil ik natuurlijk graag met jullie het recept delen. Door de peer past het ook nog eens mooi bij deze tijd van het jaar.

De salade kan je eten als lunch, maar is ook goed te doen als maaltijdsalade bij het avondeten. Misschien moet je er dan alleen wel iets extra’s bij maken om het vullend genoeg te laten zijn. Ook is deze salade natuurlijk erg lekker als voorgerecht tijdens een diner.

Aantal: voor 2 personen

Dit heb je nodig

  • 10 plakjes pancetta
  • 2 peren
  • 6 eetlepels honing
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 klontjes boter om in te bakken
  • 3 eetlepels balsamico
  • 150 gram veldsla
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper
  • geroosterde pijnboompitjes
  • een stuk manchego

Zo maak je het:

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakjes pancetta hierin krokant. Haal de pancetta uit de pan en leg het op een bordje met keukenpapier. Zo kan het vet eruit lopen.
  2. Snijd de peer in parten en verwijder de schil. Bak in een andere koekenpan de peer in wat olie en voeg 2 eetlepels honing en een klontje boter toe. Bak de peer zo ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut 1 eetlepel balsamico toe. Haal de peer uit de pan.
  3. Verdeel de veldsla over 2 borden.
  4. Verhit een klontje boter in de pan waar net de peer in is gebakken. Voeg 4 eetlepels honing, 2 eetlepels balsamico en 1 eetlepel mosterd hieraan toe. Roer het goed door elkaar totdat alles mooi gemengd is. Dit vormt de dressing.
  5. Verdeel de peer en de pancetta over de borden met sla. Strooi er wat pijnboompitjes en dressing overheen. Schaaf er als laatste dan nog wat plakjes manchego over.

Geniet ervan! 

Salade met peer, pancetta en manchego | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*