Focaccia met Burrata, rauwe ham en rucola

Focaccia met Burrata, rauwe ham en rucola

Deze focaccia met Burrata, rauwe ham en rucola is een lunch die ik iedere week wel zou kunnen eten. Het romige van de Burrata, het zoute van de rauwe ham en het nootachtige van de rucola combineert zo lekker samen. Ik deed er om het af te maken nog wat balsamico crème overheen.

Als focaccia ging ik voor een kant-en-klare variant in de smaak knoflook rozemarijn. Ik kocht gewone rauwe ham om er op te doen, maar parmaham of serranoham zijn ook heel lekker in deze combinatie. Het is een goed vullende lunch, maar ik maak hem ook weleens in de avond naast een lekker kommetje soep bijvoorbeeld. Maar goed… wanneer je hem ook maakt… Smaken zal het altijd!

Focaccia met Burrata, rauwe ham en rucola – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • Focaccia, naar keuze (ongeveer 300 gram)

  • 80 gram rauwe ham

  • 100 gram Burrata

  • Rucola, naar smaak

  • Balsamico crème

Zo maak je het:

  • Bak, indien nodig, de focaccia af zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de Burrata in vier gelijke stukken en smeer het vervolgens uit over de focaccia. Verdeel daar de plakjes rauwe ham over en leg daar rucola naar smaak bovenop.
  • Besprenkel als laatste nog even met wat balsamico crème.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Focaccia met Burrata, rauwe ham en rucola | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.