Waar koop je het beste vlees?

Waar koop je het beste vlees?

Ben je op zoek naar echt goed vlees voor op de BBQ? Dan moet je vaak niet in de supermarkt zijn. Een goede slager kan je doorgaans beter helpen, met meer verstand van zaken en vaak kwalitatief beter vlees. BBQ vlees bestellen kan ook, gewoon op internet. De beste online slager kan je vaak vlees leveren waarvoor je in de meeste winkels niet aan hoeft te komen, en waarmee je echt iets bijzonders neer kunt zetten.

Kies voor een speciaalzaak

Voor je dagelijkse vlees, waaraan je misschien niet zo heel hoge eisen stelt, kun je op zich prima in de supermarkt terecht. Daar verkopen ze prima vlees voor iedere dag, als onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Je vindt er de meer standaard vleessoorten, de varianten die we in Nederland bijna allemaal regelmatig eten. Het kipfiletje, de karbonade, gehaktbal, slavink of schnitzel, bijvoorbeeld. Geen heel bijzonder vlees, maar we stellen aan het vlees voor onze dagelijkse maaltijd vaak ook geen heel bijzondere eisen.

Wil je echter eens iets speciaals, dan kun je misschien beter buiten de supermarkt kijken. Heb je een mooie BBQ staan, en wil je deze optimaal benutten? Dan is het eigenlijk zonde om hier heel doorsnee vlees op te leggen. Je wilt juist iets moois neerzetten, vlees bereiden dat gewoon in de pan in de keuken een stuk lastiger gaat. Je kan eens lekker rustig de tijd nemen om het vlees te laten garen, om iets echt bijzonders te bereiden. Daar hoort een bijzonder stuk vlees bij, en daarvoor moet je toch echt bij de speciaalzaak zijn. Hier vind je het vlees dat je in de supermarkt niet vindt. Duurder, vaak, maar wel beter van kwaliteit en wat meer uniek. Heb je geen goede slager in de buurt? Geen nood, ook online kun je bij de echte vakslager terecht om dit soort bijzondere vleessoorten te bestellen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Dat we, zeker tijdens een BBQ, hogere eisen stellen aan het vlees dat we consumeren is niet zo raar. We leren steeds meer dat goedkoop vlees niet altijd onder de beste omstandigheden wordt verwerkt. Bovendien kiezen steeds meer mensen ervoor om lang niet meer iedere dag vlees eten. Op de dagen dat er dan wel vlees op het menu staat, dan willen zij ook echt iets bijzonders. Vlees van goede kwaliteit, dat ze niet dagelijks eten. Kwaliteit over kwantiteit, dat wordt steeds meer het devies, en dat betekent net wat verder kijken dat de standaard lapjes vlees die in de supermarkt worden aangeboden.

Deze post is geschreven voor een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.