Salade met lauwwarme geitenkaas, walnoten en een honing- mosterddressing

Salade met lauwwarme geitenkaas, walnoten en honing-mosterddressing

Na een decembermaand met veel (voor sommige té veel) lekker eten, komen wij met een recept dat niet zo zwaar op de maag valt, een salade. Het grote voordeel van een salade is dat je zelf kan kiezen wat je er allemaal doorheen doet. Kropsla, ijsbergsla, rucola, paprika, bosui, komkommer, augurk, avocado, rode ui, noem maar op. Hierdoor kan een salade iedere keer weer verrassend lekker smaken.

Deze salade is lekker met een stukje ciabatta of Turks brood.

Dit heb je nodig:

  • 1/2 ijsbergsla
  • 2-3 handen rucola
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 gele paprika
  • 2 handen walnoten
  • 6 plakjes zachte geitenkaas
  • 1 el honing
  • scheutje olijfolie
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Voor de dressing:

  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • scheutje water
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het:

  1. Voor de dressing; Doe de honing en de mosterd in een kommetje. Meng dit door elkaar. Voeg de olie toe en roer dit door het mengsel van honing en mosterd. Als de dressing nog te dik is, kun je deze verdunnen met water.
  2. Plaats de geitenkaas in een overschaal. Verdeel de honing over de plakjes. Plaats de schaal in de oven op de grillstand. Wij hebben de geitenkaas op 125 graden, 4 minuten in de oven gedaan.
  3. Snijd de ijsbergsla en was deze samen met de rucola. Snijd de komkommer en paprika in plakjes en verdeel deze door de ijsbergsla en rucola.
    Voeg een scheutje olijfolie, zout en peper toe naar smaak.
  4. Verdeel de geitenkaas en de walnoten over de salade.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*