Romige champignonsoep | Foodaholic.nl

Romige champignonsoep

Er gaat niets boven een vers gemaakte soep. Onze moeder kan echt een heerlijke romige champignonsoep maken. Hieronder vind je het recept. Het is heel gemakkelijk te maken én heerlijk als voorgerecht of lunch.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram champignons
  • 50 gram roomboter
  • 1 flesje kookroom
  • 50 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 pot kippenbouillon of 1,5 liter verse kippenbouillon
  • olijfolie om in te bakken.

Zo maak je het:

  1. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.
  2. Doe de boter in een grote pan en laat deze smelten. Voeg de ui erbij en fruit deze een paar minuten.
  3. Maak vervolgens een roux door de bloem al roerend (langzaam) toe te voegen.
    Giet de bouillon langzaam bij de roux. Blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het flesje kookroom toe en laat het geheel langzaam warm worden. Wel af en toe even roeren.
  4. Bak ondertussen de champignons in een koekenpan gaar.
    Zodra de soep warm is, voeg je de champignons toe.

Geniet ervan!

Romige champignonsoep | Foodaholic.nl

Liever een andere soep dan deze romige champignonsoep? Dan is deze tomatensoep misschien wel een goed idee!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

4 Comments

  1. Carla & Ilse van Roekel

    Vandaag hebben we deze champignonsoep gemaakt en hij smaakte heerlijk!
    Vanwege tarwe-overgevoeligheid hebben we in plaats van bloem speltbloem gebruikt, dat ging prima.
    Als extra hebben we kleine stukjes in kippenbouillon gekookte kipfilet toegevoegd.
    Het was een echte een complete maaltijd, heerlijk en voor herhaling vatbaar.
    Bedankt voor het heerlijke recept 🙂

    • Foodaholic

      Bedankt voor jullie leuke reactie Carla en Ilse! Fijn om te horen dat de soep heeft gesmaakt!

  2. Esther

    Ik heb vandaag deze soep gemaakt. Ik heb er als extra blokjes ham aan toegevoegd. Hij smaakt heerlijk! Bedankt voor het recept. Groetjes Esther

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*