Romige champignonsoep | Foodaholic.nl

Romige champignonsoep

Er gaat niets boven een vers gemaakte soep. Onze moeder kan echt een heerlijke romige champignonsoep maken. Hieronder vind je het recept. Het is heel gemakkelijk te maken én heerlijk als voorgerecht of lunch.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram champignons
  • 50 gram roomboter
  • 1 flesje kookroom
  • 50 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 pot kippenbouillon of 1,5 liter verse kippenbouillon
  • olijfolie om in te bakken.

Zo maak je het:

  1. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.
  2. Doe de boter in een grote pan en laat deze smelten. Voeg de ui erbij en fruit deze een paar minuten.
  3. Maak vervolgens een roux door de bloem al roerend (langzaam) toe te voegen.
    Giet de bouillon langzaam bij de roux. Blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het flesje kookroom toe en laat het geheel langzaam warm worden. Wel af en toe even roeren.
  4. Bak ondertussen de champignons in een koekenpan gaar.
    Zodra de soep warm is, voeg je de champignons toe.

Geniet ervan!

Romige champignonsoep | Foodaholic.nl

Liever een andere soep dan deze romige champignonsoep? Dan is deze tomatensoep misschien wel een goed idee!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.