Tomatensoep met balletjes | Foodaholic.nl

Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep is toch wel mijn favoriete soep. Je hebt natuurlijk in tomatensoep ook verschillende variaties. Zo deelden wij eerder al eens de licht pittige variant, de Chinese tomatensoep en vandaag delen wij onze tomatensoep met balletjes. Heerlijk voor de lunch, maar ook prima als avondeten met een lekker broodje erbij.

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo tomaten
  • 300 gram soepvlees
  • 300 gram rundergehakt
  • handje fijngesneden peterselie
  • zout en peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • zout en peper
  • 1 runderbouillon blokje
  • 500 gram tomaten passata
  • 2 handjes fijne vermicelli

Zo maak je het:

  1. Zet 1 liter water op, als het kookt doe je het soepvlees en het bouillonblokje erbij en dan wacht je totdat het weer kookt. Zet daarna het vuur helemaal zacht. Laat het 3 uur trekken.
  2. Ondertussen meng je het gehakt met de peterselie, de chilipoeder en wat zout en peper. Draai er kleine balletjes van. Doe ze bij de bouillon als deze nog ongeveer een half uur moet trekken.
  3. Snijd de tomaten in parten en zet ze met een laagje water op het vuur. Als de tomaten goed zacht zijn pureer je ze met een staafmixer.
  4. Als de bouillon lang genoeg heeft opgestaan zet je het vuur uit.
  5. Druk de tomatenpuree door een zeef boven de pan met bouillon. Dit zorgt ervoor dat de pitjes niet meegaan de soep in. Schenk ook de passata erbij.
  6. Roer het geheel even goed door. Maak de vermicelli klein boven de soep en verwarm het. Blijf goed roeren, want de vermicelli zet snel aan.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*