Rijstepap met stroopwafel en frambozen | Foodaholic.nl

Rijstepap met stroopwafel en frambozen

ap, je houdt ervan of niet. Heel eerlijk gezegd maak je mij met de meeste soorten pap niet echt blij, maar rijstepap daarentegen… Daar word ik gelukkig van. Zo ook van deze rijstepap met stroopwafel en frambozen. Deze rijstepap vind ik heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch of late night snack maak je mij hier blij mee. 

Door de warmte van de pap gaat de stroop lekker als karamel door de rijstepap heen en als je hem dan na het koken nog aftopt met wat frambozen en verkruimelde stroopwafel heb je echt een hele goede combi. 

Rijstepap met stroopwafel en frambozen

Recipe by Daniëlle

Dit heb je nodig:

  • 1 stroopwafel

  • 50 gram dessertrijst of rijst wat over is van de vorige dag

  • 250 milliliter melk

  • 1 theelepel kaneel

  • Frambozen naar smaak 

Zo maak je het:

  • Verkruimel de stroopwafel en leg de helft apart. 
  • Doe de rijst met de melk en de kaneel in een pannetje. Breng het terwijl je roert aan de kook. Zodra het kookt blijf je continue roeren, ongeveer 12 minuten totdat de pap op een lekkere dikte is. Voeg wel na ongeveer 6 minuten de helft van de verkruimelde stroopwafel toe. 
  • Als de rijstepap dik genoeg is doe je het in een kommetje. Serveer met dr overige stukjes stroopwafel en de verse frambozen. 

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Rijstepap met stroopwafel en frambozen | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Mocht je nou zin hebben in een andere variant van de rijstepap dan is deze rijstepap met tutti frutti of deze rijstepap met gekarameliseerde appel ook een heel goed idee.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*