Rijstepap met tutti frutti | Foodaholic.nl

Rijstepap met tutti frutti

Toetjes, heel af en toe neem ik na het avondeten een lekker yoghurtje of ijsje, maar meestal alleen als wij uiteten zijn . Wat ik wel heel lekker vind is als mijn moeder rijstepap voor mij maakt. Lekker met rozijntjes, maar deze variant met tutti frutti is eigenlijk de lekkerste. Heerlijk als toetje, ontbijt, lunch, tussendoortje… ach, wanneer je het ook maar wilt eten en een voordeel is dat je het zo gemaakt hebt!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram dessertrijst
  • 1 liter melk
  • 250 gram gedroogde tutti frutti
  • optioneel: Wat (vanille) suiker voor als het klaar is.Zo maak je het:

  1. Doe de rijst samen met de melk in een pan en breng aan de kook.  Zodra de melk kookt kan je de tutti frutti erbij in doen.
  2. Het geheel moet dan nog 12 minuten koken.
  3. Roer het regelmatig goed door!  
  4. Na 12 minuten nog even goed doorroeren en daarna kan je het in bakjes scheppen.
  5. Strooi er nog wat (vanille)suiker over heen als je dat lekker vindt

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.