Lekker ontbijtrecept met rijst | Foodaholic.nl

Lekker ontbijtrecept met rijst

Je kent het vast wel. ‘s Avonds eet je een lekker rijstgerecht, maar je hebt veel te veel rijst in je pan of rijstkoker gedaan. Iedere keer overkomt het mij toch weer en stiekem vind ik dat helemaal niet zo erg, want dan kan ik een lekker ontbijtrecept met rijst maken.

Gelukkig kan je met overgebleven rijst ook heerlijke gerechten maken. Je kan het natuurlijk gebruiken voor een lekkere rijstsalade. Je kan het weer opnieuw gebruiken bij een lekkere avondmaaltijd, maar mijn favoriet is toch wel een lekker ontbijtrecept met rijst, namelijk rijstepap met gekarameliseerde appeltjes.

Rijstepap vind ik sowieso erg lekker. Ik heb al een variant met tuttti frutti op de site staan. Let bij dat recept niet op de foto haha… Die moet ik namelijk nog vernieuwen.

In de winter is een warm ontbijtje met warme appel en kaneel natuurlijk wel echt een verwenmoment. Zo start je op een koude ochtend gelijk goed op. Ik zit er zelf altijd goed vol van en kan erop door tot aan de lunch. Ik maak dan ook graag zo’n lekker ontbijtrecept met rijst.

Rijstepap met gekarameliseerde appeltjes

Dit heb je nodig:

 • 1/2 friszure appel
 • 50 gram dessertrijs of rijst wat over is van de vorige dag
 • 250 milliliter melk
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 handvol rozijnen
 • scheutje ahornsiroop
 • amandelschaafsel

Zo maak je het:

 1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat het een beetje goudbruin kleurt.
 2. Verwijder het klokhuis bij de appel en snijd in partjes. De schil kan je gewoon laten zitten.
 3. Smelt de roomboter in een keukenpan en doe de appel met de ahornsiroop in de pan. De appeltjes gaan nu karameliseren. Let op dit wordt heel heet. Bak totdat de appelpartjes wat zachter zijn en mooi goudbruin gekarameliseerd.
 4. Doe de rijst met de melk, de kaneel in de rozijnen in een pannetje. Breng het terwijl je roert aan de kook. Zodra het kookt blijf je continue roeren, ongeveer 12 minuten totdat de pap op een lekkere dikte is.
 5. Als de rijstepap dik genoeg is doe je het in een kommetje. Serveer met het amandelschaafsel en de gekarameliseerde appeltjes.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Lekker ontbijtrecept met rijst | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Rijstepap met gekarameliseerde appeltjes | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.