4x gevulde croissants

4x gevulde croissants

Een croissant kan ik echt blij van worden. Gewoon lekker zo of met wat roomboter en jam. Soms vul ik ze iets uitgebreider en zo ontstond deze post met 4x gevulde croissants. Ik maakte er een met een vegetarische, eentje met vlees, eentje met vis en een met een zoete vulling. Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen.

Geef je dus een ontbijt, brunch of lunch dan zijn deze ook super lekker om erbij te serveren. Het is niet moeilijk om te maken. Zelf gebruik ik altijd de afbak croissants van Crisp, maar je kan natuurlijk iedere croissant gebruiken.

De varianten die ik maakte zijn een croissant met zalm en kruiden roomkaas, een croissant met avocado en eiersalade, een croissant met brie, rauwe ham en honing en een croissant met room en aardbeien. Die laatste is eigenlijk net een gebakje en ook leuk om te serveren tijdens een high tea.

4x gevulde croissants | Foodaholic.nl

Croissant met zalm en kruiden roomkaas

Dit heb je nodig:

  • 1 croissant

  • 30 gram gerookte zalm

  • 1 eetlepel kruiden roomkaas

  • rucola, naar smaak

Zo maak je het:

  • Snijd de croissant open en smeer de onderste helft in met de kruiden roomkaas. Verdeel daarop de rucola naar smaak en daarop de zalm.
4x gevulde croissants | Foodaholic.nl

Croissant met avocado en eiersalade

Dit heb je nodig:

  • 1 croissant

  • 1/2 avocado

  • 2 eetlepels eiersalade

  • Rucola, naar smaak

  • Zout en peper

Zo maak je het:

  • Prak de avocado met het zout en peper. Snijd de croissant open, leg er wat rucola naar smaak op en verdeel de avocado over de onderste helft. Doe dan daar de eiersalade weer bovenop.
4x gevulde croissants  | Foodaholic.nl

Croissant met brie, rauwe ham en honing

Dit heb je nodig:

  • 1 croissant

  • 2 plakjes rauwe ham

  • 3 plakken brie

  • 1 theelepel honing

  • Rucola, naar smaak

Zo maak je het:

  • Snijd de croissant open. Beleg de onderste helft met rucola, verdeel daarop de plakjes rauwe ham en de plakjes brie en besprenkel vervolgens met de honing.

Croissant met room en aardbeien

Dit heb je nodig:

  • 1 croissant

  • 2 eetlepels banketbakkersroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

  • 2 eetlepels opgeklopte slagroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

  • 5 aardbeien

  • poedersuiker

Zo maak je het:

  • Spatel de slagroom door de banketbakkersroom. Snijd de croissant open verdeel de room over de onderkant. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de room. Strooi vervolgens wat poedersuiker over de croissant.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zit bij deze 4x gevulde croissants nog niks voor jou? Misschien zijn deze croissants met appel dan wel iets voor je!

2 Comments

  1. Dankjewel! Niet moeilijk en klinkt héérlijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*