Rijstepap met aardbei en witte chocolade

Rijstepap met aardbei en witte chocolade

De combinatie aardbei en witte chocolade is zo lekker. Ik had pas zin in rijstepap en dus dacht ik… wat nou als ik daar eens aardbei en witte chocolade in verwerk. Dit pakte zo goed uit dat ik het recept graag met jullie wilde delen.

Zelf is rijstepap een pap die ik echt mega lekker vind. Met havermoutpap maak je mij niet echt blij, maar mocht jij nou meer van de havermout zijn, dan weet ik zeker dat deze combinatie ook daar erg lekker in is.

Het is super makkelijk om te maken en smaakt heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. Voor een dessert is het wel echt wat te machtig.

Rijstepap met aardbei en witte chocolade – voor 1 persoon

Dit heb je nodig:

  • 50 gram dessertrijst of rijst wat over is van de vorige dag

  • 250 milliliter melk

  • 30 gram witte chocolade melk

  • 60 gram aardbeien, schoongemaakt, zonder kroontje en ik stukjes,

Zo maak je het:

  • Rasp de witte chocolade en houd de helft daarvan apart.
  • Doe de rijst met de melk in een pannetje. Breng het terwijl je roert aan de kook. Als het kookt blijf je continue roeren, ongeveer 12 minuten, totdat de pap een mooie dikte heeft. Voeg na ongeveer 6 minuten de helft van de witte chocolade toe.
  • Als de rijstepap dik genoeg is roer je wat van de aardbeien erdoorheen. Schenk het in een kommetje en top af met de overige chocolade en aardbeien.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Rijstepap met aardbei en witte chocolade

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een andere variatie? Deze met frambozen en stroopwafel moet je ook eens proberen.

Reacties zijn gesloten.