Perzik kwarktaart

Kwarktaart, ik heb er meerdere variaties van online staan. Ik vond het dan ook hoog tijd voor een nieuwe variant en nu het weer heerlijk perziken tijd is werd het een perzik kwarktaart. Zo lekker doordat je het frisse en zoete van de perziken in de taart hebt en dat dan lekker romig op een fijne biscuitbodem. Daarnaast is een kwarktaart erg makkelijk om te maken en natuurlijk erg lekker!

Is het dus een zomerse dag en heb je zin om iets te bakken? Dan is deze kwarktaart echt een aanrader. Hij is zo klaar, moet wel even in de koelkast, maar de oven hoeft ook niet aan en dat is op sommige dagen natuurlijk ook wel heel fijn.

Perzik kwarktaart

Perzik kwarktaart – voor 8 of 10 punten – Springvorm van 24 cm.

Dit heb je nodig:

  • Voor de bodem:
  • 200 gram biscuitjes

  • 80 gram roomboter

  • Voor de kwark laag:
  • 500 gram magere naturel kwark

  • 125 gram witte basterdsuiker

  • 200 milliliter slagroom

  • 250 gram perzik

  • 9 blaadjes gelatine

  • Voor de topping:
  • 125 milliliter slagroom

  • 10 gram suiker

  • 10 partjes perzik

Zo maak je het:

  • Vet de springvorm in en bekleed, in elk geval de bodem, met bakpapier
  • Maal de biscuitjes fijn in een hakmolen/keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk het aan met de onderkant van een lepel en zet vervolgens alvast in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de perzik en verwarm dit in een pannetje. Laat de gelatine blaadjes hierin oplossen.
  • Klop ondertussen de slagroom met de witte basterdsuiker lobbig. Meng de kwark met de puree van de perzik. Spatel daar de slagroom doorheen en giet het mengsel dan op de koekbodem. Zet de taart in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven.
  • Voor de garnering klop je de slagroom met de suiker stijf. Verdeel toefjes slagroom op de taart. Verdeel de perzik op de toefjes slagroom.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Perzik kwarktaart 2

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*